Obrenovac, 24.08.2019

Otvorena fiskulturna sala u OŠ 'Nikola Tesla' u Skeli


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.12.2018.
Veliki broj mališana sada ima adekvatne uslove da se bavi sportom, folklorom i mnogim drugim aktivnostima...

Foto:lokalnenovine.rs
Danas je u prisustvu đaka, nastavnog osoblja, predstavnika Grada Beograda i opštine Obrenovac svečano otvorena novoizgrađena fiskulturna sala u Osnovnoj školi ”Nikola Tesla” u Skeli.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović naglasio je da današnji događaj nedvosmisleno govori o tome da se grad razvija u svim njegovim delovima.

"Skela je jedno od najudaljenijih mesta od grada, ali je ona i važna za ceo Beograd. Ovdašnju školu ”Nikola Tesla” pohađa 126 mališana i opština Obrenovac je prepoznala potrebu da svaka škola mora imati fiskulturnu salu. Sada na pravi način može da se realizuje nastava, a deca imaju uslove da se bave sportom, folklorom i drugim aktivnostima", rekao je Mladenović.

On je uveren da će se na ovom mestu odigravati veliki broj aktivnosti važnih za čitavo naselje.

"Zato smo ponosni što možemo da podelimo zadovoljstvo sa kolektivom škole i stanovnicima Skele i nadam se da ćemo zajedno dovršiti proces koji smo započeli. Preostala nam je Zvečka, kojom ćemo zaokružiti ceo ovaj proces", dodao je Mladenović, podsetivši da je investicija bila vredna 70 miliona dinara, da se radi o modernoj hali koja se brzo gradi, a istovremeno je i energetski efikasna i dugotrajna.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković napomenuo je da je današnji dan veoma značjan za stanovnike naselja Skela.

"Ovaj objekat mnogo znači svim stanovnicima Skele, a možemo da najavimo i da će naselje Zvečka dobiti novu školu i fiskulturnu salu. Želimo da ravnomerno razvijamo sve delove grada i opština, kako ljudi ne bi napuštali mesta u kojima žive", poručio je Čučković, zahvališi učiteljicama i nastavnicima fizičke kulture koji su, uprkos teškim uslovima, decenijama posvećeno radili sa decom.

Čučković je u svom obraćanju podsetio na dva tragična događaja u istoriji Skele.

"Jedan se desio 5. oktobra 1812. godine kada se, bežeći pred najezdom Turaka, 50 devojaka, držeći za ruke, bacilo u Savu. Drugi se desio 15. avgusta 1941. godine kada je celo selo i svih 350 kuća spaljeno i ubijeno 67 ljudi. Zamislite kako bi danas ovo selo izgledalo i koliko bi više mališana bilo da tih tragičnih događaja nije bilo", kazao je Čučković.

Ovo je treća fiskulturna sala koja je izgrađena za poslednje četiri godine na teritoriji opštine Obrenovac, a sredstva su obezbeđena iz kapitalnih sredstava Grada Beograda.

Površina objekta je 799 metara kvadratnih, radovi na izgradnji trajali su prethodnih 6 meseci, a u prizemnom delu se nalazi sportski teren, svlačionice, prostor za rekvizite, dok se na gornjem delu nalaze tribine sa 60 mesta, kao i kancelarija za nastavnika fizičkog vaspitanja.

Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, objasnio je da je uporedo sa izgradnjom sportske hale, za potrebe škole i sale, izgrađena i nova kotlarnica sa novim kotlom na pelet.

Događaju su, pored direktorke OŠ ”Nikola Tesla” Gordane Petrović, prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović i Aleksandar Marković, član Gradskog veća Miloš Dangubić i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, kao i predstavnici Saveta mesne zajednice Skela.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE