Obrenovac, 21.10.2020

Napreduju radovi na izgradnji fiskulturne sale u Zvečkoj(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.10.2019.
Ovo je četvrta nova sala za fizičko koja se gradi u Obrenovcu...

Foto:lokalnenovine.rs


Danas se izvode radovi na izlivnju temeljne ploče za buduću fiskulturnu salu za školu u Zvečkoj, a u sklopu ovih radova biće i rekonstruisan postojeći objekat OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj”.

Od polaganja kamena temeljca radi se predviđenom dinamikom kako bi već sledeće školske godine, oko 200 učenika izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, dobilo nove učionice, kabinete i fiskulturnu salu.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je sa svojim saradnicima obišao gradilište i po srpskom običaju radnicima doneo pečeno prase.Čučković je ovom prilikom istakao da je ponosan što se i ovim projektom dokazuje da je Obrenovac najveće gradilište u Srbiji.

"Sve ovo što radimo i u Skeli, Grabovcu i Zvečkoj je da bi bilo što više đaka, da se roditelji opredeljuju za veći broj dece, i da održivi razvoj, koji će biti najveći izazov u 21. veku i ovde i za celu Srbiju, znači da ljudi ostanu na svom ognjištu i da ovde zajedno gradimo našu Srbiju." – kazao je Čučković.Direktorka škole Vera Đorđević je podsetila da su ovu školsku godinu učenici iz izdvojenog odeljenja započeli u matičnoj školi.

"Tokom leta smo napravili dobre dogovore sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac. Svim učenicima je obezbeđen prevoz, posebno smo vodili računa o učenicima mlađih razreda, njih smo smestili u među smenu i oni imaju autobuski prevoz nezavisno od ostalih i to za sada funkcionište bez problema. U matičnoj školi deca imaju i kabinetsku nastavu i mogućnost produženog boravka i celodnevne nastave. Na naše veliko zadovoljstvo, zahvaljujući angažovanju predstavnika opštine, naši učenici u Zvečkoj će sledeće godine imati jednu od najmodernijih škola." – zaključila je Vera Đorđević.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković je predstavnicima mesne zajednice poručio da imaju vremena i priliku da se sa velikim brojem sportskih klubova koji egzistiraju na njihovoj teritoriji dogovore o uslovima korišćenja buduće fiskulturne sale.Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić je rekao da će škola u Zvečkoj biti ubedljivo najlepša škola u Obrenovcu i dodao da je to intencija vlasti bila da se potpuno izjednače uslovi rada za decu koja se školuju u gradu i za decu koja se školuju u selu.

Petar Lalić, predsednik Saveta mesne zajednice Zvečka je izrazio zadovoljstvo povodom mnoštva radova širom sela. Podsetio je na radove na izgradnji kanalizacione mreže duž Valjevskog i Šabačkog puta i najavio da će uskoro krenuti asfaltiranje ulica u kojima je izvršena priprema za asfalt.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE