Obrenovac, 01.06.2020

Zamena filterskih polja u fabrici vode na Zabrežju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.08.2019.
U fabrici vode na Zabrežju nastavljen je posao na zameni filterske ispune na još četiri filterska polja

Foto:lokalnenovine.rs
Prošle godine izvršena je zamena, takođe, četiri filterska polja, a za sledeću godinu su u planu još četiri, što je ukupno 12 filterskih polja koja će biti zamenjena. Direktor JKP Vodovod i kanalizacija ”Obrenovac”, Branko Matić je objasnio da filterska polja služe za prečišćavanje sirove vode koja stiže sa vodoizvorišta.

Po završetku ovih radova građani će dobijati kvalitetniju vodu, sirova voda će se brže pročišćavati i biće olakšan posao radnicima u fabrici.

"Na fabrici vode nastavljamo posao započet prošle godine, a to je zamena filterskih ispuna u filterskim poljima. Prošle godine smo zamenili filterske ispune u četiri filterska polja, ove godine ćemo uraditi isto toliko, jedno je upravo završeno, prešli smo na druga polja, ostaje nam da za narednu godinu isplaniramo i uradimo još četiri", rekao je Matić.

On je ističe da bi time u potpunosti bio završen ovaj posao koji nikada nije rađen otkako je napravljeno postrojenje za proizvodnju pitke vode.

"U ovim poljima se vrši mehaničko čišćenje vode i to je jedan deo procesa prečišćavanja koji nam praktično pomaže da onu sirovu vodu koja dolazi sa vodoizvorišta što brže i što kvalitetnije preradimo i pustimo u grad. S obzirom na starost ovih filterskih polja, njihova propusna moć je značajno umanjena, sada ćemo moći mnogo brže i efikasnije da preradimo vodu koja ide ka nama i u isto vreme mnogo brže ćemo moći da operemo filtere, što radimo često, to jest jednom nedeljno", kazao je Matić.

Vrednost investicije iznosi 4,5 miliona dinara, a osim zamene osam filterskih polja podrazumeva i zamenu 4300 dizni.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE