Obrenovac, 21.09.2019

Grčić:Proizvodnja struje stabilna, građani da ne brinu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.08.2017
V.D. direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić je sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem obišao kop Tamnava - zapadno polje u rudarskom basenu Kolubara, uoči sutrašnjeg Dana rudara.
V.D. direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić je sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem obišao kop "Tamnava - zapadno polje" u rudarskom basenu Kolubara, uoči sutrašnjeg Dana rudara.

Direktor EPS-a Milorad Grčić izjavio je danas da je proizvodnja električne energije potpuno stabilna i da građani ne treba da brinu.

"Nedostatak hidro energije nadoknađujemo iz termo sektora. Termo radi na ugalj i zbog toga dajemo akcenat na proizvodnju uglja i rudarski posao", rekao je Grčić.

 On je naveo da građani ne treba da brinu, dodajući da nisu brinuli od početka godine kao ni prošle godine.

V.D. direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorad  Grčić saopštio je da su u prvoj polovini godine rudari EPS-a iskopali ukupno 17,5 miliona tona uglja i očekuje da će biti ispunjen godišnji plan.

"U prvoj polovini godine rudari EPS-a iskopali su ukupno 17,5 miliona tona uglja, što je za jedan odsto više od plana. Proizvodnja uglja na kopovima Rudarskog basena "Kolubara" i kostolačkog kopa "Drmno" od januara do juna je na nivou proizvodnje u istom periodu prošle godine.. Bez vas, rudara „Elektroprivrede Srbije“, koji radite u svim uslovima, 356 dana u godini i po ledu, kiši, snegu, vrućinama, ne bi bilo moguće obezbediti stabilnu i sigurnu proizvodnju uglja i električne energije u Srbiji", naveo je Grčić u čestitci povodom Dana rudara, 6. avgusta.

On očekuje da će do kraja godine biti ispunjeni proizvodni planovi i u rudarskom sektoru i u proizvodnji i snabdevanju električnom energijom oko 3,5 miliona EPS-ovih kupaca. Grčić ističe da su rudari EPS-a ispunili polugodišnje planove i predanim radom nadoknadili su zaostatak iz zimskog perioda, kada su ledeni talas i loši uslovi ometali otkopavanje uglja.

Rezultati iz prve polovine godine pokazuju da su planovi ostvarivi zahvaljujući vrednim i odgovornim zaposlenima u EPS-u. Zahvaljujući stručnosti, odgovornosti i posvećenosti svih zaposlenih i posebno rudara, „Elektroprivreda Srbije" obezbedila je stabilno snabdevanje električnom energijom domaćinstava i privrede u Srbiji i tokom najtoplijih tropskih dana, naveo je Grčić u čestitci.

Ministar Antić je naveo da je  u  julu ove godine proizvedeno pet odsto više električne energije negoprošle godine u julu.

 

"Naša elektro energetska situacija je potpuno stabilna. Mi smo juče i izvezli značajne količine električne energije na tržište uzimajući u obzir da su cene na berzama bile izuzetno visoke i time smo na neki nacin i stabilizovali stanje na berzama u regionu", rekao je Antić. 

 Ključni zadatak Elektroprivrede Srbije u ovom trenutku pre svega je da obezbedi puno snabdevanje svih potrošača.

 

"Na današnji dan proizvodnja je za nekih 150.000 tona veća nego u istom periodu 2016. godine. To znači da od početka godine je veća proizvodnja 2017. nego u istom periodu prošle godine", rekao je Antić.

Ocenjujući da je reč o izuzetnom rezultatu, ministar se zahvalio poslovodstvu Elektroprivrede Srbije i ljudima koji vode proizvodnju u Kolubari i na kopnu Drmno, ali pre svega rudarima koji u najtežim uslovima obavljaju neverovatno zahtevan posao.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE