Obrenovac, 28.05.2020

ASFALTIRAN ČANIĆA PUT U GRABOVCU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.07.2017
Mislim da je ovo velika stvar za ovaj zaseok i MZ Grabovac, a i za našu opštinu jer se iz dana u dan vidi koliko napredujemo. - rekao je predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković prilikom obilaska radova.

Foto: Lokalne novine
Početak ove nedelje obeležio je nastavak asfaltiranja nekategorisanih puteva. Na zahtev meštana, asfaltiran je i Čanića put u Grabovcu. Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković istakao je koliko su ovi radovi značajni kako za okolne mesne zajednice, tako i za samu opštinu Obrenovac. Osim toga, naveo je da se ove aktivnosti neće završiti dolaskom zime, kao i da se isključivo vodi time da svaku reč sprovede u delo.

„Ono što je interesantno za Grabovac jeste da su meštani iz gornjeg kraja, na poslednjoj saobraćajnici koju smo radili, sami predložili ovu lokaciju zbog velikog broja mališana. Mislim da je ovo velika stvar za ovaj zaseok i MZ Grabovac, a i za našu opštinu jer se iz dana u dan vidi koliko napredujemo. Višak sredstava od poreza na zarade koristimo direktno za infrastrukturu i na taj nacin pružamo priliku ljudima da ostanu na selu. Grabovac je, na našu radost, mesto u kom mladi najviše ostaju, za razliku od Vukićevice, za koju još moramo da se borimo. Besmislena su ulaganja u infrastrukturu ako ljudi napuštaju sela. Ove aktivnosti se nece završiti do prvih snegova. Odmah posle nove godine krećemo u novi ciklus. Tako od Obrenovca stvaramo jedno od najvećih gradilišta u Beogradu,“ rekao je Čučković.

Milan Marošanin, direktor JP za izgradnju Obrenovca, objasnio je da se asfaltiranjem rešava najveći broj problema, da se time otvaraju mogućnosti za izgradnju novih puteva i najavio da je Draževac sledeća lokacija za izvođenje radova.

„Jedna od godina u kojoj će JP za izgradnju Obrenovca tokom cele sezone biti prisutno u svim selima i svim mesnim zajednicama. Gradska opština Obrenovac je obezbedila preko 80 miliona dinara za izgradnju, renoviranje, popravke nekategorisanih puteva. Ono na čemu ćemo najviše raditi jeste ovo asfaltiranje. Ne zbog toga što je ono najskuplje, već zbog toga što ovom vrstom radova rešavamo probleme na svim nekategorisanim putevima. Jednom kada se uradi, ostaje samo jeftinije održavanje. Očekujemo da se pri izvođenju ovih radova, kao i svih u budućnosti, sve odradi na izuzetno kvalitetan način, kao što je i do sada bio slučaj. Tako ćemo automatski stvoriti uslove da sledeće godine više ulažemo u nove puteve, a ne u održavanje,“ kazao je Milan Marošanin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE