Obrenovac, 14.12.2018

Gimnazija spektakularno proslavila 95 godina postojanja


Izvor: Tijana Đorđević,Lokalne novine | Obrenovac, 26.12.2017.
Poruka večeri je bila: U srcu Srbije je Obrenovac, a u srcu Obrenovca – Gimnazija!

Foto:lokalnenovine.rs
Bivši i sadašnji učenici Gimnazije u Obrenovcu priredili su svečanu akademiju povodom obeležavanja 95 godina postojanja ove škole. Manifestacija održana u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra objedinila je korake, note i stihove. Mnogobrojna publika uživala je u programu koji su spremili recitatori, školski hor, baletski studio „Idea“, kao i učenici drugih sekcija.

„Sa ponosom mogu da kažem da je ovo finale svih prethodnih meseci svega onoga što smo radili. Večerašnja svečana akademija je posvećena našem dugogodišnjem radu, ali i onome što nas čeka u budućnosti. Mi ovde pokazujemo i koliko vredimo, a pokazujemo i smernice za budućnost. Što se tiče naše škole, mogu da kažem da imamo izvanrednu decu, najbolju decu u Obrenovcu, imamo odlične profesore, odlične uslove za rad i imamo perspektivu za budućnost da budemo jedna od najboljih Gimnazija kako u Gradu Beogradu, tako i na teritoriji cele Srbije“, istakao je Ivica Protić, direktor Gimnazije u Obrenovcu.

On je još jednom naglasio u čemu se to ogleda uspeh Gimnazije i napomenuo da učenici ove škole nižu uspehe u mnogim sferama. Osim toga, Protić je rekao i da u svim aktivnostima, gimnazijalci imaju maksimalnu podršku i pomoć svih profesora.

„Ovogodišnja akademija je posvećena ponajviše radu recitatorske sekcije. Jasmina Kojić, profesor srpskog jezika, dugi niz godina vodi tu sekciju i ostvaruje zapažene rezultate. U prethodnim periodima uvek smo imali decu koja su osvajala jedno od prva tri mesta na gradskom i plasirala se na republičko takmičenje. Mi i dalje imamo takvu decu i svake godine postižemo uspehe što se toga tiče. Držimo se srpske tradicije, pa smo se i večeras fokusirali na nju. Posle više godina ponovo imamo jedan uspešan hor, koji se i večeras predstavlja u veoma lepom svetlu“, dodao je Protić.

Svečanoj proslavi jubileja pristustvovao je, zajedno sa svojim saradnicima, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković. On je ovom prilikom rekao da će Gimnazija u Obrenovcu i u godinama koje dolaze biti jedno ugodno i mirno mesto za učenje.

„Dragi profesori, dragi učenici, dragi Obrenovčani, meni je zaista veliko zadovoljstvo što na vaš 95. rođendan mi više ne moramo da razgovaramo o nekim osnovnim infrastrukturnim stvarima koje su vezane za vašu obrazovnu instituciju. Nova zgrada Gimnazije, novi teren koji ćemo uraditi na proleće, sada smo se dogovorili sa direktorom, biće za generacije koje dolaze jedno mirno i ugodno mesto za učenje. Takođe, ono što me jako raduje jeste što smo uspeli da najveće svetske kompanije, odnosno kompanije koje nose i razvijaju celu zemaljsku kuglu, dovedemo u naš Obrenovac. Vaši učenici su imali prilike da vide u „Mei Ti“ kako se rade delovi za BMW, Audi, Mercedes, kako četvrda industrijska revolucija živi u našem gradu i mogli su da vide da smo dobili jedan novi ugovor za produženi vek naše termoelektrane, čiji je nosilac „Mitsubishi Hitachi“. Ta svetska imena razvoja kompletne naše zemaljske kugle su igrom slučaja na našem terenu. Naše je danas da vi, kao nosioci našeg obrazovnog razvoja, budete pravi iznedrilac naših kadrova za ovaj vek. Milenijum generacija, ta naša ipsilon generacija, to je stvar o kojoj najviše moramo voditi računa i to je zadazak profesora Gimnazije i to je zadatak svakog učenika osnovne škole koji hoće da postane gimnazijalac. Nama je važno da ta generacija ne bude u raljama nekog samoživota, samozadovoljstva kroz neki vid učaurenosti u društvenim mrežama. Mi moramo sa tom generacijom da iskoračimo u svet budućnosti kao grad koji će biti jedan od najrazvijenijih u Srbiji i Evropi i to je uloga Gimnazije u ovom 21. veku. Ja vam želim srećan rođendan i siguran sam da možemo ovo zajedno da ostvarimo. Živeo Obrenovac! Živela Gimnazija u Obrenovcu i živele mlade generacije koje dolaze“, rekao je Čučković u svom obraćanju prisutnima.

Kako je i rečeno ove večeri, veliko finale svih aktivnosti još jednom je objasnilo na koji način Gimnazija u Obrenovcu radi sa svojim učenicima, kao i način na koji gleda u budućnost. Đaci koji su marljivo radili na realizaciji ovog programa, pokazali su da i kroz obrazovanje mogu negovati svoja interesovanja i talente. To je ono na čemu će ova obrazovna institucija raditi i u narednom periodu, a što će Obrenovčanima biti predstavljeno na ovakvim i sličnim manifestacijama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE