Obrenovac, 21.09.2019

GUGL OBJAVIO


Izvor: Alo,Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2017.
Ovo Srbi najvi┼íe tra┼że na internetu

Foto:Profimedia


´╗┐

Sedamdeset odsto gra─Ĺana Srbije redovno koristi internet za svoje li─Źne potrebe, što je manje od globalnog proseka koji iznosi oko 82 odsto.

Ovo su podaci koje je objavio Gugl na osnovu studije koja se bavi prou─Źavanjem ponašanja korisnika interneta. Ova studija pru┼ża pregled ponašanja korisnika interneta starijih od 16 godina u Srbiji, kao i ponašanja korisnika interneta iz još 63 zemlje.

Ponašanje gra─Ĺana Srbije na internetu u skladu je sa globalnim trendovima: korisnici pretra┼żuju internet naj─Źeš─çe kako bi pristupili informacijama (87 odsto), potom da bi se zabavili (80 odsto), zatim kako bi ispunili svoje online zadatke (59 odsto), postavili online sadr┼żaje (27 odsto), ili pomogli drugima tako što pokazuju kako rade nešto online (53 odsto).

Najmanje jednom mese─Źno, gra─Ĺani Srbije tra┼że informacije o robi i uslugama (75 odsto korisnika), koriste mape za odre─Ĺivanje lokacije ili rute (60 odsto korisnika) i kupuju onlajn (35 odsto korisnika). Najpopularnije onlajn aktivnosti jesu: korišc╠üenje pretra┼żiva─Źa (90 odsto), društvene mre┼że (79 odsto) i gledanje video klipova (89 odsto).

Najaktivniji korisnici pripadaju starosnoj grupi izme─Ĺu 25 i 34 godina (22 odsto) i 35 i 44 godine (24 odsto). Me─Ĺutim, nasuprot pretpostavci da su najbrojniji korisnici interneta mladi ljudi, u─Źestalost koriš─çenja interneta je sli─Źna u svim starosnim grupama. Internet je okru┼żenje koje ljudima svih starosnih doba omogu─çuje da komuniciraju.

Prose─Źan gra─Ĺanin Srbije poseduje 2,4 ure─Ĺaja koji su povezani na internet (u pore─Ĺenju sa 1,8 ure─Ĺaja u 2016. godini). Istovremeno, korisnici u starosnoj dobi od 16 do 44 imaju u proseku 2 ili više ure─Ĺaja koja imaju pristup internetu.

Gra─Ĺani Srbije koriste sve više ure─Ĺaja koji omogu─çavaju pristup internetu: 63 odsto koristi smart telefone (naspram 51 odsto prošle godine), 60 odsto koristi laptopove a 40 odsto koristi smart televizore. Pored toga, gra─Ĺani Srbije koriste netbook i chromebook ra─Źunare, kao i e-book ─Źita─Źe i pametne satove koji imaju mogu─çnost pristupa internetu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE