Obrenovac, 21.05.2019

Asfaltiran deo Grobljanske ulice u Bariču


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.09.2018.
Nastavlja se uređenje ulica širom Gradske opštine Obrenovac

Foto:Printscreen
Nakon Poljana i Draževca, mašine Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca nastavile su aktivnosti u Bariču, gde je asfaltiran krak Grobljanske ulice.

U toj ulici živi proslavljeni stonoteniser sa invaliditetom Budimir Malešić koji je objasnio zašto su mu ovi radovi značajni.

"Bilo je problema i mnogo smo, komšije i ja, ulagali u nasipanje puta, pošto sam ja bez obe noge, bilo mi je jako teško da izađem. Meni mnogo znači, jer zbog proteza moram da imam čvrstu podlogu, a sada je ovo druga priča", rekao je Malešić.

Radove je obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i u razgovoru sa Malešićem rekao da mu je draže što se radi ovaj put nego ceo auto-put.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević podsetio je na to da se u Obrenovcu izvode veoma značajni radovi.

"Mnogo toga značajnog se dešava ovih dana i meseci u Obrenovcu, kapitalni projekti su izgradnja autoputa i svih ostalih saobraćajnica koje su značajne za našu komunikaciju sa Beogradom i sa ostalim krajevima Srbije. Takođe, veoma značajne su i ove male ulice koje radimo jer su one u našem programu u okviru kojeg svake godine uradimo 100 ulica i dovodimo asfalt do svake kuće. Mi smo u narednoj godini spremili ništa manji budžet za ove namene i zahvaljujući svim investicijama koje se prilivaju u Obrenovac budžet se stalno uvećava. Zato ćemo u budućnosti imati situaciju da ćemo imati novca ali nećemo imati rešenih imovinsko pravnih situacija", rekao je Vranešević.

On je ovom prilikom apelovao na građane da u narednom periodu pokušaju da reše imovinsko pravne probleme sa komšijama.

Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, kazao je da su pored ove lokacije, mašine tog preduzeća trenutno i na uređenju obala na nekategorisanim putevima kao i na kopanju kanala u Belom Polju i Zabrežju.

"Sve dane maksimalno koristimo da bismo ispratili sve planove mesnih zajednica. U ovom trenutku se u Vukićevici rade atarski putevi, posle toga prelazimo u Ljubinić. Danas smo u Bariču, posle toga imamo asfaltiranje u Mislođinu", rekao je Marošanin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE