Obrenovac, 18.02.2020

Gradonačelnik Bora u poseti Obrenovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.01.2019.
Razmena iskustava kao osnov dalje saradnje

Foto:lokalnenovine.rs
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković primio je danas gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića. Teme sastanka ticale su se saradnja ove dve opštine, kao i razmena informacija i iskustava, pre svega, sa kineskim investitorima.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević istakao je da Obrenovac, Smederevo i Bor predstavljaju tri industrijska centra u Srbiji.

"Svako iskustvo je dragoceno i značajno posebno ako imate priliku da ga razmenite sa gradonačelnikom jednog od tri najveća industrijska centra u Srbiji. Jako bitno za privredni razvoj Srbije i u političkom smislu, a i praktičnom smislu jer su ove tri opštine poznate po tome što su najveće kineske investicije došle baš kod nas. Te investicije u velikoj meri utiču na privredni rast i zapošljavanje ljudi", rekao je Vranešević.

On je kazao da je na sastanku bilo reči i o tome koliko bi Bor mogao da preuzme obrenovačka iskustva u projektima kao što su besplatan sport i besplatan boravak na planinama za svu decu.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić potvrdio je da je poseta bila korisna jer će se grad truditi da pozitivnu praksu Obrenovca prenese i na svoju urpavu.

"Razgovarali smo o iskustvima Obrenovca sa kineskim investitorima. Evidentno je da je Bor prošao faze i period koji je predstavljao kamen spoticanja, ali danas su Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić i svi oni koji su zaslužni uspeli da reše problem i pitanje RTB Bora i budućnost grada Bora. Sve ono što smo danas čuli o saradnji sa kompanijom ”Mei Ta” ćemo pretvoriti u pozitivnu praksu i kod nas", naglasio je Milikić.

On napominje da je i današnji susret pokazao da Obrenovac i Bor imaju čvrstu osnovu za dalju saradnju.

"Obrenovac i Bor jesu povezani na neki način, zbog sličnog broja stanovnika, zbog toga što su oba grada industrijski centri i imamo mnogo osnova za dalju saradnju. Danas smo uvideli još jednu činjenicu, a to je da kako god i šta god radili i jedni i drugi imamo dobre ljude koji znaju na koji način da se izbore sa problemima i sa svim nedostacima koji postoje", zaključio je Milikić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE