Obrenovac, 05.07.2020

Delegacija UNOPS-a u poseti Obrenovcu


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 27.09.2017
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković iskoristio je ovu priliku i goste poveo u obilazak grada, kao i odlazak na vašar koji se tradicionalno održava na Krstovdan u Obrenovcu.
Podsekretarka Ujedinjenih nacija i izvršna direktorka Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Grete Faremo, tokom drugog dana posete Srbiji, posetila je u sredu, 27. septembra 2017. godine, zajedno sa direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem, ambasadorom Kraljevine Norveške Arneom Sanes Bjornstadom, šefom sektora I operacija u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Nikolasom Bizelom i predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem projekte koje je UNOPS sproveo u Obrenovcu uz finansijsku podršku Kraljevine Norveške i Evropske unije.

Gospođa Faremo posetila je zgradu za socijalno stanovanje u Mislođinu, čiju izgradnju je finansirala Evropska unija kroz projekat„Sagradimo dom zajedno“ i razgovarala sa porodicima koje tu žive.

- Mi radimo u 80 zemalja, da bi projekti bili uspešni moramo da imamo dobre partnere. Mi ih imamo, to su EU i lokalna zajednica. Ponosni smo na tim koji radi i stanarima koji su veoma zadovoljni onim što imaju. Računajte i dalje na našu podršku - kazala je Faremo.

Nakon toga, izvršna direktorka UNOPSa obišla je i Sportsko-kulturni centar Obrenovac, čiju obnovu je, nakon poplava u maju 2014. godine, finansirala Kraljevina Norveška sa 1,5 miliona evra. Oni su ovom prilikom obišli obnovljene požorišne sale, veliku sportsku halu kao i galeriju u kojoj je bila prikazana izložba slika Obrenovca za vreme poplave i nakon obnove.

Ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad istakao je zadovoljstvo onim što je video tokom današnje posete. On je rekao da su vidiljvi rezultati obnove i podsetio da je Kraljevina Norveške pomogla rekonstrukciju nekoliko objekata širom opštine Obrenovac. Bjornstad se zahvalio svim donatorima, Vladi Republike Srbije i Gradskoj opštini Obrenovac na izuzetnoj saradnji u prethodnom periodu i izrazio uverenje da će ubudće nastaviti sa realizacijom zajedničkih projekata.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković iskoristio je ovu priliku i goste poveo u obilazak grada, kao i odlazak na vašar koji se tradicionalno održava na Krstovdan u Obrenovcu. Čučković je prilikom posete porodicama u Mislođinu naglasio da je značajno da se romskim porodicama pruže uslovi za normalan život.

- Daleko važnije od infrastrukture i zidova je ono što je podareno ovim porodicama, to je život, zdravstvena nega, mogućnost da se obrazuju i da rade. Da žive kao normalan deo zajednice, to pre ovog projekta nisu mogli. Upravo zbog toga sam istakao koliko nas ljuti, kada pored svega ovoga vi možete da vidite male rome kako prose ili kako su prepušteni sami sebi. Mi ćemo se zajedno sa svim institucijama truditi da se ta vrsta aktivnosti spreči i da mališane zbrinemo na adekvatan način, da im se pruži mogućnost da žive kao normalni ljudi - istakao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE