Obrenovac, 19.06.2019

Gimnazija u Obrenovcu izložbom obeležila 96 godina postojanja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2018.
Nizom kulturnih aktivnosti obrenovačka gimnazija proslavila je svoj rođendan

Foto:Printscreen/GO Obrenovac
Nakon predstave upriličene u saradnji sa gostima iz Francuske, poetske večeri u prostorijama škole, učenici Gimnazije u Obrenovcu priredili su izložbu u Galeriji Sportsko-kulturnog centra. Sa više od 300 izloženih radova, pokazali su svoju kreativnost i na 96. rođendan svoje škole još jednom dokazali da je obrenovačka gimnazija sinonim za kvalitetno obrazovanje.

„Ovo je već tradicionalna deveta izložba i održava se svake godine. Ove godine smo upriličili da to bude kada i ostale kulturne aktivnosti povodom 96 godina Gimnazije. To je izložba na kojoj su učenici pokazali svoju kreativnost. Zastupljeno je oko 150 učenika sa više od 300 radova i to su radovi koji su nastali manje na časovima likovne kulture, više na sekcijama i kao njihovi domaći zadaci“, rekao je Goran Desančić, profesor i likovni umetnik.

Gimnazijalce su pri izradi radova inspirisale svakodnevne situacije, ali i znanja stečena na časovima likovne kulture.

 „Ovde se može naći korelacija sa svim predmetima. Imamo fizike, biologije, matematike, istorije, geografije, teme pojedinih radova se ponavljaju, ali se ne ponavljaju učenici koji rade. Značajno se razlikuju u odnosu na one od prošle ili pretprošle godine. Mi više imamo časova istorije umetnosti nego crtanja, uglavnom je ono što obrađujemo teoretski, a oni to na svoj način pokušavaju i vizuelno da prikažu“, dodao je Desančić.

Značajno mesto na izložbi zauzimaju i fotografije nastale na ekskurzijama. Svoj doprinos dali su učenici svih razreda, čiji rad je do sada nailazio isključivo na pozitivne kritike, pohvale i nagrade.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac sa svojim saradnicima, a dela talentovanih gimnazijalaca mogu pogledati svi zaintereosvani Obrenovčani.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE