Obrenovac, 24.05.2019

HVATANJE ZA GLAVU


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.05.2018.
Srbija jedina nije rešila problem kredita u švajcarcima

Foto:Shutterstock
Od 14 zemalja koje su imale kredite indeksirane u švajcarskim francima, 13 je taj problem rešilo, samo Srbija nije, izjavio je advokat Slaven Bilčar.

Bilčar je rekao da je u tim zemljama problem kredita indeksiranih u švajcarskim francima uglavnom rešen sudskim putem i naveo primer po kojem je onaj ko je 2008. godine uzeo kredit indeksiran u švajcarskim francima u iznosu od 10 miliona dinara do današnjeg dana vratio 12 miliona dinara, a duguje još 18 miliona dinara.

"To je neverovatno, da im rastu rate, ali im raste i glavnica", naveo je Bličar i rekao da očekuje da i Srbija taj problem reši, jer su to već sve zemlje u regionu i Evropi rešile na vrhovnim sudskim instancama.

"Nema razloga da Srbija ne donose potpuno identični propis, i to ne samo sudske nego i potrošačke propisi koji se moraju pratiti po EU standardima, mi moramo da primenimo EU Direktivu 93/13 u Srbiji", naglasio je on i pozvao sve zadužene u švajcarcima da tuže banke za ništavost ugovora i naveo da će od 6. juna radikalizovati pritisak.

Prema nekim procenama, kreditima u švajcarskim francima u Srbiji je obuhvaćeno 100.000 stanovnika Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE