Obrenovac, 21.01.2020

Golubari spremni za bolje rezultate


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2019.
Redovna godišnja skupština bila je prilika za osvrt na prošlogodišnje aktivnosti

Foto:Printscreen
Članovi Golubarskog saveza Srbije opštine Obrenovac održali su redovnu godišnju skupštinu. U prilog tome da je golubarstvo veoma zastupljeno na teritoriji naše opštine, govori i činjenica da je u Obrenovcu osnovano nekoliko saveza.

„Prošla, 2018. godina nije baš bila tako uspešna. Bilo je loših dana, lošeg vremena za golubove, kada nisu mogli da lete. Prethodnih godina je bilo bolje, ali se nadamo i očekujemo da će biti lepših dana i boljih rezultata“, rekao je Slobodan Aleksić, predsednik Golubarskog saveza Srbije opštine Obrenovac.

Vlasnici brojnih zahvalnica i pehara svakako beleže brojne uspehe, a Savez, koji trenutno broji 400 članova ima ozbiljne ambicije i za predstojeći period.

„Oni su postigli rezultat u letu golubova srpskih visokoletača. Jato od pet do devet golubova može da se pusti i oni lete oko 12, 13, 14, pa i 15 časova. To je prosek kada svi golubovi lete, slete, zatim se saberu i taj broj se podeli sa brojem golubova. Dakle, dostigli smo neki vrhunac, otkad se u Srbiji drže golubovi“, objasnio je Aleksić.

Osamdesetih godina, kada je savez osnovan, najveći broj golubara bio je iz Obrenovca. Aleksić kaže da broj članova raste, ali je primetno da u njihovim krugovima ima manje mladih ljudi.

Golubarstvo se danas uglavnom svodi na seoske mesne zajednice, a najzastupljenije je u Grabovcu, Zabrežju, Zvečkoj i Ratarima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE