Obrenovac, 10.12.2018

U Obrenovcu stanje stabilno nakon obilnih padavina


Izvor: GO Obrenovac | Obrenovac, 01.07.2018.
Na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana u subotu, konstatovano je da se voda povukla ali da će članovi Štaba redovno obilaziti teren u narednih nekoliko dana.

Foto: @MCuckovic
Nakon obilnih padavina koje su pogodile i Obrenovac 29. juna, na teritoriji šest mesnih zajednica oštećeno je 57 domaćinstava, dve saobraćajnice i jedan stub EDB-a. Voda se povukla u korita, a nadležni saniraju štetu koja je nastala. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je Mesnu zajednicu Baljevac, gde je bujica odnela oko 500 metara puta. Put koji povezuje Baljevac i Ibarsku magistralu je saniran tako da meštani mogu da dođu do svojih kuća, a raščišćena je i deonica puta Konatice – Stepojevac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da je napravljena velika šteta zbog vremenskih neprilika.

-Najvažnija su ova dva putna pravca koja saniramo Baljevac-Ibarska magistrala i Konatice-Stepojevac. Oni su raščišćeni i stavljeni ponovo u funkciju. Jedan stub EDB-a je pao i taj kvar je ubrzo saniran. Komisije su krenule u obilazak domaćinstava u svih šest mesnih zajednica i posetiće 57 domaćinstava koja su bila ugrožena kako bi se sagledala šeta. Pošto je nevreme bilo i u Barajevu, Grockoj, Čukarici, doneće se zajedničko rešenje za nadoknadu i pomoć tim ljudima. Prevencija koja je urađena u prethodnom periodu kada je čišćena kanalska mreža, urađeni novi propusti, predviđena je za normalne okolnosti. Prilikom ovakvih nepogoda nismo u mogućnosti da svu tu vodu usmerimo. Mi moramo naći odgovor usled klimatskih promena i odgovoriti na taj izazov. Zajedno moramo svi brinuti o životnoj sredini – kazao je Čučković.

Na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana u subotu, konstatovano je da se voda povukla ali da će članovi Štaba redovno obilaziti teren u narednih nekoliko dana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE