Obrenovac, 17.02.2019

U Obrenovcu stanje stabilno nakon obilnih padavina


Izvor: GO Obrenovac | Obrenovac, 01.07.2018.
Na sednici ┼átaba za vanredne situacije koja je odr┼żana u subotu, konstatovano je da se voda povukla ali da ─çe ─Źlanovi ┼átaba redovno obilaziti teren u narednih nekoliko dana.

Foto: @MCuckovic


´╗┐

Nakon obilnih padavina koje su pogodile i Obrenovac 29. juna, na teritoriji šest mesnih zajednica ošte─çeno je 57 doma─çinstava, dve saobra─çajnice i jedan stub EDB-a. Voda se povukla u korita, a nadle┼żni saniraju štetu koja je nastala. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç obišao je Mesnu zajednicu Baljevac, gde je bujica odnela oko 500 metara puta. Put koji povezuje Baljevac i Ibarsku magistralu je saniran tako da meštani mogu da do─Ĺu do svojih ku─ça, a raš─Źiš─çena je i deonica puta Konatice – Stepojevac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç istakao je da je napravljena velika šteta zbog vremenskih neprilika.

-Najva┼żnija su ova dva putna pravca koja saniramo Baljevac-Ibarska magistrala i Konatice-Stepojevac. Oni su raš─Źiš─çeni i stavljeni ponovo u funkciju. Jedan stub EDB-a je pao i taj kvar je ubrzo saniran. Komisije su krenule u obilazak doma─çinstava u svih šest mesnih zajednica i poseti─çe 57 doma─çinstava koja su bila ugro┼żena kako bi se sagledala šeta. Pošto je nevreme bilo i u Barajevu, Grockoj, ─îukarici, done─çe se zajedni─Źko rešenje za nadoknadu i pomo─ç tim ljudima. Prevencija koja je ura─Ĺena u prethodnom periodu kada je ─Źiš─çena kanalska mre┼ża, ura─Ĺeni novi propusti, predvi─Ĺena je za normalne okolnosti. Prilikom ovakvih nepogoda nismo u mogu─çnosti da svu tu vodu usmerimo. Mi moramo na─çi odgovor usled klimatskih promena i odgovoriti na taj izazov. Zajedno moramo svi brinuti o ┼żivotnoj sredini – kazao je ─îu─Źkovi─ç.

Na sednici Štaba za vanredne situacije koja je odr┼żana u subotu, konstatovano je da se voda povukla ali da ─çe ─Źlanovi Štaba redovno obilaziti teren u narednih nekoliko dana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE