Obrenovac, 25.08.2019

Dodeljena priznanja najuspešnijim golubarima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.10.2018.
Uprkos lošim vremenskim uslovima, obrenovački golubari ostvarili su zavidne rezultate

Foto:Printscreen
Takmičarska sezona koja za golubare traje od 1. maja do 15. oktobra i ove godine iznedrila je mnoštvo značajnih rezultata i osvojenih nagrada. Po završetku sezone praktikuje se sada već tradicionalno okupljanje zaljubljenika u ovaj sport, kada se uručuju priznanja onima koji su bili najbolji.

„Imali smo prvaka Beograda u juniorima, to je Željko Mišković, treće mesto u juniorima koje je zauzeo Dragoslav Dacković. Željko Mišković je sa juniorima bio i sedmi na Balkanu, a Živorad Vićentić koji je bio drugi u Beogradu u kategoriji za seniore. Što se tiče opštine, ima oko 30 rezultata“, rekao je Dragoljub Matijević, predsednik opštinskog Saveza golubara „Obrenovac“.

Obrenovac ima oko 800 golubara grupisanih u tri saveza, a najbrojniji je SRB Savez koji broji oko 400 članova. Među njima ima i onih koji su iz Lazarevca, ali koji beleže impresivne rezultate i na teritoriji naše opštine.

Obrenovački golubari uglavnom poseduju golubove srpske visokoletače, dok poslednjih godina sve atraktivniji postaju i golubovi „poštari“, odnosno pismonoše.

Na golubarskoj svečanosti dodeljena su priznanja u najrazličitijim starosnim i takmičarskim kategorijama. Veliki broj pehara opredeljen je za standardne discipline, a nagrađeni i učesnici prvog „Riđinog memorijalnog kupa“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE