Obrenovac, 25.05.2020

„Obrenovac – grad otvorenog srca“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.01.2018.
U 2018. godinu Obrenovčani su ušli sa osmehom na licu i otvorenog srca...

Foto:lokalnenovine.rs
Gradski trg u Obrenovcu ponovo je okupio sve one koji se raduju novogodišnjem druženju, pesmi, igri. Tradicionalna manifestacija „Obrenovac – grad otvorenog srca“, za čiju se ogranizaciju i ovog puta pobrinula Gradska opština Obrenovac, obeležila je početak 2018. godine. Prisutne je pozdravio i program otvorio zamenik predsednika GO Obrenovac Miodrag Mitrović.

Mališane su zabavljali klovnovi, mađioničari i Deda Mraz. Na bini su se smenjivali horovi, kulturno-umetnička društva, plesači. Posebnu pažnju privukla je predstava koju su Obrenovčani za kratko vreme zavoleli. Radi se o komadu „Medvedova ženidba“ u izvođenju roditelja dece iz vrtića „Cvrčak“.

Građani Obrenovca su još jednom pokazali vernost održavanju ove manifestacije, jer je, kako i sami kažu, program koncipiran tako da uživaju i mlađi i stariji.

Na štandovima pored bine našli su se suveniri poput magneta sa motivima Obrenovca, starog i novog, podmetači slične dekoracije, privesci, ukrasi i mnogi drugi predmeti sa etno motivima.

Svoje radove predstavili su i učenici „Prve obrenovačke“ osnovne škole, koji su se nedeljama unazad pripremali za ovaj dan.

Između izuzetno kvalitetnih izvođenja, Gradska opština Obrenovac je nagradila pobednike likovnog i literarnog konkursa raspisanog povodom ovog događaja. Osim njih, svoja priznanja su dobili i đaci generacije osnovnih i srednjih škola.

„Obrenovac – grad otvorenog srca“ je manifestacija kroz koju se svake godine provlači i humanitarna nota. Svi oni koji su dobili magnet ili bedž, mogli su da prilože novčana sredstva, u skladu sa svojim mogućnostima, koja odlaze u Fond Ivan Batinić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE