Obrenovac, 10.12.2018

„Grad otvorenog srca“ 1. januara u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2017.
Tradicionalno okupljanje Obrenovčana na gradskom trgu...

Foto:lokalnenovine.rs
I početak 2018. godine biće obeležen manifestacijom „Grad otvorenog srca“. Kao i proteklih godina, Gradska opština Obrenovac pobrinula se za to da svim građanima pokloni bogat i zanimljiv program. Sa mališanima će se družiti muzičari, klovnovi, plesači, animatori i mnogi drugi.

„Ono što je Komisija za kulturu, zajedno sa Većem Gradske opštine Obrenovac, pripremila jeste nešto novo u odnosu na ranije godine. Ove godine će čitava manifestacija trajati tri dana. Počećemo sa nedeljom, u 12 sati će biti podela paketića, na inicijativu Komisije za inkluziju Roma, gospodina Milorada Jankovića, gde ćemo oko 80 paketića zajedno podeliti deci do sedam godina iz romskog naselja 14. oktobar“, rekao je Zoran Ćorlomanović, predsednik Komisije za kulturu GO Obrenovac.

U ponedeljak, 1. januara, okupljanje je zakazano za 10 časova, dok se početak programa očekuje sat vremena kasnije.

„U zvaničnom programu učestvovaće animatori, Darko Kaljević, muzičar iz Novog Sada, dva mađioničara, biće tu i šest klovnova, četiri Deda Mraza, baletske škole sa teritorije opštine Obrenovac, kao i svih sedam kulturno-umetničkih društava. Imaćemo dve predstave, jedna od njih je ona čuvena predstava roditelja dece iz obdaništa, a za drugu su zadužene naše dramske grupe. Imaćemo i muzičare, naše učenike koji pohađaju Muzičku školu „Vatroslav Lisinski“. Dolaze nam i naši bajkeri kao Deda Mrazovi. Deliće se paketići, deliće se slatkiši“, objašnjava Ćorlomanović.

U okviru manifestacije „Grad otvorenog srca“, Obrenovčanima će se predstaviti i pobednici likovnog i literarnog konkursa raspisanog ove godine. Njima, ali i đacima generacije osnovnih i srednjih škola, biće dodeljene nagrade.

„Pored toga, tu su i naše popularne radionice, deliće se palačinci, sendviči, vruć čaj. Tu će biti i figurice za Božić koje će se izrađivati, biće grnčarije. Naravno, tu je i simultanka sa šahistima. Ono što i ove godine želimo je da ova manifestacija dobije humanitarnu notu, a to je da ćemo bedževe i magnete deliti našim sugrađanima i zamoliti da svako od njih, shodno svojim mogućnostima, u jednu kutiju ubaci nešto novca. Mi smo formirali jednu komisiju i taj novac smo opredelili da uplatimo ove godine u Fond Ivan Batinić. Podsećam, prošle godine smo isto imali humanitarnu akciju i prikupili smo sredstva i kupili štampač i skener za udruženje distrofičara u Obrenovcu“, dodao je Ćorlomanović.

Na gradskom trgu naći će se i 700 fotografija zabeleženih prošle godine, a svaki Obrenovčanin će tom prilikom moći i da preuzme svoju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE