Obrenovac, 04.06.2020

Održani 'Gospojinski dani' u Grabovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.08.2019.
Kulturno-umetnički program, prijem đaka prvaka i fijakerijada protekli su u prazničnoj atmosferi kojoj su doprineli i organizatori i posetioci

Foto:lokalnenovine.rs
Vašar u Grabovcu, koji se organizuje na praznik Velika Gospojina, nekada je bio jedna od najvažnijih manifestacija, kako za Obrenovčane, tako i za one koji to nisu. Nakon duže pauze, a na zadovoljstvo meštana i brojnih posetilaca, vašar je počeo ponovo da se organizuje.

Uoči praznika, u utorak uveče ispred mesne zajednice organizovan je kulturno-umetnički program kao i prijem za đake prvake iz Grabovca. Ove školske godine je u Osnovnu školu u Grabovcu upisano duplo više đaka prvaka nego što je to bio slučaj ranije, a Savet mesne zajednice i Gradska opština Obrenovac obezbedili su poklone za njih u vidu školskog pribora.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prisustvovao je kulturno-umetničkom programu i u svom obraćanju podsetio Grabovčane da su se na prošlogodišnjoj manifestaciji dogovorili o radovima koji će biti izvođeni u ovoj mesnoj zajednici.

S obzirom na to da su sva obećanja ispunjena, Čučković je iskoristio priliku da predstavi plan za sledeću godinu.

On je najavio rekonstrukciju puta kroz Orašac, zatim izgradnju novog mosta na obodno gravitacionom kanalu i u Mijailovića kraju, poput onog koji je izgrađen u Ševaru, ali i rekonstrukciju i izgradnju novih puteva širom mesne zajednice.

Danas je u okviru manifestacije održana i fijakerijada, na kojoj je, posle defilea usledio i takmičarski deo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE