Obrenovac, 14.07.2020

Besraman čin u Obrenovcu: Vandali pokušali da opljačkaju grob sahranjenog mladića!


Izvor: Alo | Obrenovac, 11.08.2017
Istraga ovog slučaja je u toku
Nesvakidašnji incidend desio se na groblju kod Obrenovca, kad je otac Milan B. jednom prilikom posestio grob svog sina Ivana, koji je sahranjen na tom mestu pre 5 godina.

- U nedelju kad sam primetio da je grobnica mog sina Ivana B. (21) otvarana, po drugi put sam umro. Kroz glavu su mi prolazile misli, zašto da mu neko pomera kosti i da uznemirava njegovu večnu kuću – pričao je Milan B., otac stradalog mladića.

On dodaje da su njegova supruga i on prvi put umrli pre pet godina kad im je sin stradao u nesreći, a da su sad ponovo umrli jer su nepoznati vandali ušli u grobnicu i pokušali da otvore sanduk sa Ivanovim telom. Lopovi su otvorili drveni sanduk, ali nisu uspeli da dođu do Ivanovih posmrtnih ostataka jer se oni nalaze u limenom kovčegu.

-Pet godina supruga i ja obilazimo sinovljev grob i staramo se o njemu. U nedelju sam otišao oko 18h na groblje, i dok sam brisao spomenik, učinilo mi se nešto sumnjivo. Primetio sam da jedna od tri ploče čudno stoji. Samo što sam je dodirnuo, ona je skliznula, a zatim sam ugledao da je betonska ploča koja stoji ispod poluotvorena. Ne mogu da opišem moje osećanje u trenutku, bes, tugu, ma sve zajedno, da sam zatekao te koji su ulazili u grobnicu, ne znam šta bi bilo – pričao je Milan kroz uzdah.Odmah zatim je zvao čuvare i policiju.

- Kroz glavu mi je prolazilo da li su dirali kosti moga sina. Zašto su to uradili, koja im je bila namera? Kad je počeo uviđaj, bio sam nestrpljiv da saznam šta se desilo. Zbog mraka, uviđaj je odložen. Jutro nisam mogao da dočekam. Pomislio sam, šta treba da uradim da bih zaštitio sinovljev grob? Zar treba da uzmem sanduk i odnesem ga kući, da bi imao mir?! - uzdahnuo je nesrećni Milan.

Kako je rekao, srce je htelo da mu prepukne kad smo ulazili u grobnicu, i kad je video pomeran i otvoren sanduk.

- Pomislio sam, gotovo je, dirali su kosti mog sina, ali kad sam prišao, video sam limeni kovčeg u drvenom sanduku neotvoren, pa mi je laknulo. Ogorčen sam zbog ovog što se desilo, nadam se da će policija uspeti da nađe ko je skrnavio grob i zašto – pričao je Milan.

Istraga ovog slučaja je u toku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE