Obrenovac, 27.05.2020

ASFALT NA SEDAM NOVIH LOKACIJA U GRABOVCU


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2020.
U mesnoj zajednici Grabovac izvode se radovi na asfaltiranju puteva

Foto:lokalnenovine.rs


Ovih dana biće urađeno sedam novih ulica u ovom delu opštine Obrenovac. Radove su juče obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac i Javnog preduzeća za izgradnju ,,Obrenovac”.

Željko Topalović zamenik predsednika Saveta MZ Grabovac izrazio je zadovoljsto što se sedam novih ulica radi u jednom danu širom sela.

-Nekada se u celoj opštini radilo sedam ulica, danas samo kod nas u Grabovcu sedam novih puteva za naše meštane. Radimo puteve u Jovanovića kraju, Lučićima, u Romskom naselju Dubrava, Rašićima, Stanojevićima, Radosavljevićima kao i Matića put. Pre tri godine dolaskom u Savet mesne zajednice nasledili smo 67 kilometara neasfaltiranih ulica, danas je taj broj znatno manji i nastavićemo u saradnji sa opštinom Obrenovac da rešavamo probleme naših sugrađana. Svaki put je jednako bitan, do svakog meštana u našem Grabovcu – dodao je Topalović.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, pohvalio je i putarske ekipe koje su svakodnevno radile tokom pandemije virusa Korona, bez prekida.

– Danas sam došao ovde da im odam priznanje. Ogromna sredstva koja Gradska opština Obrenovac odvaja za projekat ,,Asfalt do svake kuće” predstavlja našu želju da što pre stignemo do svakog domaćinstva. Kad god objavimo da smo uradili nekoliko ulica, odmah imamo još 20 pitanja od meštana iz različitih delova Obrenovca kad će njihove ulice biti urađene. Sedam asfalterskih ekipa koje rade sedam ulica u Grabovcu biće na raspolaganju svim građanima Obrenovca. Bez obzira što su izbori za nekoliko nedelja, ovo ponavljam već nekoliko godina, da ne postoje stranke niti podele u društvu kada se gradi put, voda, kanalizacija i toplifikacija i da neće biti nijednog domaćinstva koje će biti uskraćeno za osnovnu infrastrukturu. Tako će biti u Obrenovcu dokle god budemo imali poverenje građana – naglasio je Čučković i najavio i početak izgradnje sekundare vodovodne mreže za meštane naselja Dubrava i Lazića kraja.

– Uradićemo liniju dužine 700 metara, ovde imamo preko 15 kuća, kao i kod Lazića. Paralelno radimo asfalt i vodovod tamo gde može, kao i izgradnju svih ostalih infrastrukturnih priključaka, kako bi u ovoj prvoj polovini 2020. godine uradili sve što je moguće. Bez obzira što smo imali ovakvu vrstu problema kakva je epidemija, nastavljamo da radimo, uz zadržavanje svih mera zdravstvene zaštite, kako bi zdravlje i dalje bilo prva briga naše opštine – dodao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE