Obrenovac, 17.02.2019

Grčić u Rusiji potpisao ugovor o revitalizaciji HE 'Đerdap 1'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.07.2018.
Javno preduzeće 'Elektroprivreda Srbije' i ruska kompanija 'Silovije mašini' potpisali su desetu dopunu ugovora o revitalizaciji agregata HE 'Đerdap 1'

Foto:Printscreen




Dopuna je potpisana u Sankt Peterburgu, a njom se omogućava završetak tog značajnog posla.

Planirano je da peta faza revitalizacije na agregatu A2 počne u septembru i traje do polovine oktobra 2019. godine. Poslednja etapa radova na agregatu A3 i završetak revitalizacije HE „Đerdap 1“ planiran je u januaru 2021. godine.

"Nastavljamo uspešnu saradnju koja traje više od pola veka, pošto su „Silovije mašini“ isporučile opremu za generatore prilikom izgradnje hidroelektrana na Dunavu. Najvažnije za EPS je da se poštuju rokovi i na vreme završi obnova HE „Đerdap 1“. Očekuje nas još jedan veliki posao na revitalizaciji 10 agregata HE „Đerdap 2“ na kojem možemo da sarađujemo sa partnerima iz kompanije „Silovije mašini“", rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS prilikom potpisivanja dopune ugovora.

Kapitalna revitalizacija HE „Đerdap 1” je veoma značajan posao za energetski sistem Srbije i EPS jer će se kroz ovaj posao povećati snaga agregata za oko 10 odsto i produžiti radni vek za 40 godina. Prvi agregat HE „Đerdap 1" pušten je u rad 1970. godine i u toj elektrani godišnje se proizvodi više od pet milijardi kilovat-sati električne energije.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE