Obrenovac, 24.05.2019

TURISTI, ČUVAJTE SE!


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 13.06.2018.
Grci skidaju Srbima tablice sa automobila!

Foto:Profimedia
Grčka saobraćajna policija počela je da skida tablice sa nepropisno parkiranih automobila, a među prvima su to na svojoj koži osetili turisti koji trenutno letuju u Polihronu na Kasandri.

U ovom mestu su u subotu uveče skinute tablice sa više od 50 vozila, prenosi portal "Grčka info" i dodaje da su vlasnici u ponedeljak mogli da ih preuzmu, što je neke od njih dovelo do neplaniranog produžetka letovanja i dodatnih troškova.

Kazna za nepropisno parkiranje u Grčkoj iznosi 80 evra, a više ne postoji mogućnost plaćanja umanjene kazne ukoliko se ona plati na licu mesta.

"Zato upozoravamo sve turiste koji su trenutno u Polihronu, Pefkohoriju, Kalitei, Haniotiju, a i sve ostale koji će letovati na ovom delu Halkidikija: nemojte parkirati automobile na mestima gde to nije dozvoljeno, jer su ovog leta ovakve akcije već najavljene da će biti češće", navodi portal "Grčka info".

Jedan od turista kome su tablice skinute navodi da pored toga što u dane vikenda nemate gde da uplatite kaznu i morate da produžite letovanje ukoliko su vam skinuli tablice poslednji dan, zanimljivo je da i kada uplatite kaznu, ne možete dobiti tablice nazad bez agencijskog vaučera iz kog se vidi kada vam se završava letovanje.

Prema novom zakonu tablice se ne vraćaju po uplati kazne za nepropisno parkiranje, jer sada vozač dobija i zabranu upravljanja vozilom na određeno vreme.

Stranim državljanima zabrana upravljanja vozilom prestaje onog dana kad napuštaju teritoriju Grčke i tada im se vraćaju tablice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE