Obrenovac, 20.05.2019

Počele tople probe sistema daljinskog grejanja (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.10.2018.
U skladu sa višegodišnjom praksom, Obrenovac je prvi, u odnosu na sve gradove u Srbiji, po režimu toplih proba koje danas zvanično počinju...

Foto:lokalnenovine.rs/GO Obrenovac
Preko 80 odsto korisnika će od danas imati isporuku toplotne energije – rekao je direktor JKP ”Toplovod”, Boris Ivković i objasnio da je puštanje ovakvog sistema obiman i zahtevan posao i da počinje već od 15. avgusta.

"Sistem toplovoda u Obrenovcu je najrazgranatiji sistem u Srbiji i zvanično je treći u Srbiji po dužini mreže. Ovo je period i kada imamo najviše havarija, ali se te havarije otklanjaju u roku od jednog do nekoliko sati. Od termoelektrane topla energija prvo stiže u Sava naselje, Gaj, Rojkovac, zatim ide ka naselju Stočna pijaca i celoj Drugoj mesnoj zajednici." – kazao je Ivković.

Prema njegovim rečima, ovaj deo sezone služi da se sistem pripremi i da se izvrše sva neophodna podešavanja na podstanicama kako bi se režim uspostavio u celom gradu. On je zamolio građane da ne zadržavaju dispečere koji svakog trenutka moraju biti na vezi sa ekipama na terenu, jer će se u drugom talasu raditi finija regulacija, to jest ozračavaće se pojedini delovi zgrada, grejna tela, vertikale zgrada, te zamolio za strpljenje jer će se u narednim danima regulisati ceo konzum.

Prilikom obilaska radionice JKP ”Toplovod”, predsednik opštine, Miroslav Čučković rekao je da je trajno opredeljenje JKP ”Toplovod” i Gradske opštine Obrenovac kontinuirano i intenzivno ulaganje u sanacije i rekonstrukcije kako bi se očuvala pouzdanost infrastrukture.

"Početak grejne sezone je proizvod mukotrpnog rada ovog i prethodnog leta, jer je 36 kilometara cevi totalno rekonstruisano. Sa novom energijom će biti snabdevene institucije, škole, vrtići, bazeni uz individualna domaćinstva. Dobro vreme nam ide na ruku i ovakva vrsta sistemskog ulaganja suštinski predstavlja mogućnost da se bez ikakvih problema krene u novu grejnu sezonu. Ja želim svim radnicima toplovoda što manje intervencija i što manje posla, a građanima Obrenovca da uživaju u blagodetima sistema daljinskog grejanja." – istakao je Čučković.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac, Mirko Vranešević je napomenuo da su se mnogi građani obraćali sa zabrinutošću da li će grejanje ove sezone poskupeti. On je ovom prilikom otklonio sve dileme i rekao da neće biti posupljenja i da to neće biti na dnevnom redu sednice skupštine.

"Domaćinskim vođenjem opštine smo omogućili da naš budžet bude sasvim dovoljan i i dalje ćemo imati najjeftinije grejanje u Srbiji." – zaključio je Vranešević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE