Obrenovac, 07.07.2020

Naselje Breska i deo Belog Polja dobijaju grejanje (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.08.2019.
Stotinu domaćinstava ove grejne sezone biće priključeno na toplovodnu mrežu

Foto:lokalnenovine.rs
U Belom Polju i naselju Breska podignute su toplotne podstanice i time je omogućeno da se stotinu domaćinstava iz ovih naselja ove grejne sezone priključi na toplovodnu mrežu. Da bi se energija dovukla u Belo Polje, bilo je neophodno izgraditi primar dužine 1,5 km u vrednosti od 42 miliona dinara, objasnio je direktor JKP ”Toplovod” Boris Ivković.

"U toku su najintenzivniji radovi u poslednjih nekoliko decenija, dakle na preko 12 gradilišta toplovod ulaže preko 190 miliona dinara sopstvenih sredstava u sanacije, rekonstrukcije i nove konzume. Pomnosni smo da su sva sredstva iz realnih i zdravih izvora finansiranja, toplovod nema ni dinar kredita, pozajmica niti drugih transfera, to su sredstva koja naplatimo od naših građana, zato stalno apelujemo na redovno plaćanje računa jer tako sredstva ulažemo na dobrobit ostalih građana", rekao je Ivković danas u Belom Polju.

On je dodao da, osim što je veoma intenzivna, ova je jedna od najtežih sezona, kako zbog prodžetaka, tako i zbog kišnih dana i pljuskova.

"Moram da podsetim da je grejna sezona trajala do 16. maja, umesto do 15. aprila. Dakle, 31 dan duže grejanja je nama jedna petina građevinske sezone manje, osim toga prva polovina juna je bila zaista kišna gde smo praktično u prvim polovinama dana samo otklanjali posledice pljuskova od prethodne noći. Međutim, mi moramo biti spremni i na takve izazove, zato naš kalendar događaja neće kasniti", kazao je Ivković.

Ivković najavljuje da će preduzeće krajem septembra krenuti u iskope na primarnom odvojku ka budućoj podstanici 45A u zoni Šabačkog puta, što znači da će naselje Muzička kolonija dobiti grejanje u 2020. godini.

"Pored investicija za nas su podjednako važne sanacije i rekonstrukcije. Preko 50 miliona dinara koštaju sanacije na konzumima na kojima smo tokom zime utvrdili da imaju ogromne gubitke, to su toplotne podstanice 34 i 35 što je preko stotinu kuća. Takođe, u glavnoj ulici saniramo jedan od najvažnijih primara koji snabdeva više od polovine grada, za ovu godinu je planirana trasa završena, a sledeće godine nastavljamo dalje", navodi Ivković.

Obilasku radova u Belom Polju prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je razgovarao sa meštanima o toku radova.

"Sve je spremno za početak grejne sezone u Obrenovcu, hladna voda će poteći sa termoelektrane već 1. septembra. Intenzivno obilazimo i gradilišta novih konzuma kako bi nekoliko stotina domaćinstava i u Belom Polju i na Bresci bilo ogrejano do prvih snegova do kraja ove godine. Mislim da su radnici na izgradnji ovih podstanica i linijske infrastrukture pokazali veliko požrtvovanje tokom leta. Visoke temperature su nekada usporavale radove, ali najvažnije je da ljudi ovde dobiju onaj komfor koji imamo svi mi koji imamo centralno grejanje u Obrenovcu", rekao je Čučković.

Predsednik Saveta mesne zajednice Belo Polje Nemanja Ilić napominje da će članovi Saveta biti na raspolaganju meštanima i pružiti im pomoć u vezi prikupljana dokumentacije koja je nepohodna pri podnošenju zahteva za priključenja na toplovodnu mrežu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE