Obrenovac, 17.06.2019

Obrenovac se sprema za početak grejne sezone (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.09.2018.
Sistem daljinskog grejanja je glavni element koji život u Obrenovcu čini boljim u odnosu na sve gradove u Srbiji

Foto:lokalnenovine.rs
Trajno opredeljenje JKP ”Toplovod” i Gradske opštine Obrenovac je kontinuirano i intenzivno ulaganje u sanacije i rekonstrukcije, a sve u cilju očuvanja pouzdane infrastrukture. Širom opštine ovog leta rekonstruisano je više od 20 kilometara primarne i sekundarne mreže.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je danas radove na rekonstrukciji mreže u Mesnoj zajednici Rvati, gde se izvode poslednje pripreme za predstojeću grejnu sezonu.

"Mi smo u prethodnoj i ovoj godini zamenili 36 km cevi širom Obrenovca i na taj način uspostavili pouzdanije grejanje za sve stanovnike. Meštani ovog kraja nisu se žalili na grejanje, ali cevi su godinama zastarele i ne bi još dugo izdržale. Mi ćemo ovu aktivnost nastaviti, s obzirom da imamo još nekih 15 kilometara mreže u Obrenovcu koju treba zameniti. Uz ove radove nastavićemo i širenje mreže kako bi ona došla i u udaljenije krajeve. Svesni smo problema koje nastaju u sklopu širenja mreže kao što smo imali do sada na Zabrežju i u Belom Polju i mi ove sanacije izvodimo kako bi imali što manje gubitke. Do početka grejne sezone u narednih mesec dana, nastavićemo radove, iako je RHMZS najavio blagu prognozu za zimu, ali to nas neće zavarati", rekao je Čučković.

Direktor JKP "Toplovod" Boris Ivković objasnio je da se trenutno izvode radovi na sanaciji konzumnog područja kod podstanice 35.

"Ova podstanica je stara preko 30 godina i imali smo velike gubitke. Nije bilo moguće odlagati više radove na ovom delu. Imamo preko 40 domaćinstava na ovom području sa više od 1500 metara trase. Postavićemo dva kilometra novih cevi. Do početka grejne sezone završićemo sve radove", najavio je Ivković.

On je dodao da radovi na rekonstrukciji u ulici Vojvode Bojovića ulaze u završnu fazu i da će taj deo mreže biti završen u narednih nekoliko dana.

Vrednost radova na sanaciji toplovodne mreže u Fruškogorskoj Ulici iznosi 25 miliona dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE