Obrenovac, 03.06.2020

Hotel Obrenovac na listi prioriteta


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.09.2017
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, na današnjem sastanku sa premijerkom i članovima NALEDA, kao jedan od privrednih problema naveo hotel Obrenovac.
 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održala je danas u Beogradu, u hotelu Hyatt Regency, radni sastanak sa članovima i partnerima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj NALED na kom je  je izjavila  da su reforma obrazovanja i digitalizacija dva stuba koja mogu da obezbede Srbiji dugoročno održiv rast.Treći stub je vladavina prava, a krov svega je regionalna stabilnost.

Suzbijanje sive ekonomije, smanjenje birokratije i korupcije kroz uvođenje elektronske uprave, efikasniji katastar, reforme u sektoru poljoprivrede i osnaživanje IT sektora neki su od ključnih prioriteta na kojima će Vlada Srbije sarađivati sa NALED-om u narednom periodu – rečeno je na današnjem radnom susretu članova i partnera NALED-a sa premijerkom Anom Brnabić, u kojem je učestvovalo gotovo 200 domaćih i stranih privrednika, gradonačelnika, predstavnika međunarodne zajednice i diplomatskog kora.

Današnji sastanak je bio prilika da predstavnici lokalnih samouprava iznesu svoje privredne probleme i da se na najbrži mogući način dođe do rešavanja istih.

 Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kao jedan od privrednih problema naveo je hotel Obrenovac.

" Mi smo tu temu kandidovali i pred potencijalnim investitorima, a i u dogovoru sa predsednicom Vlade za brzo rešenje tog problema s obzirom da je Vlada stoprocentni vlasnik tog objekta. Taj objekat nema poslovnu aktivnost već nekoliko godina i dodatno je ruiniran posle poplave i mislimo da jedan ulaz u grad ne može da bude sa tako uništenim objektom i da moramo svi zajedno da se potrudimo da nađemo rešenje za taj objkekat i to je centralna stvar koju smo mi, kao predstavnici naše opštine delegirali na današnjem skupu. Ljudi koji se bave turizmom i ozbiljnim hotelijerstvom su preuzeli dokumentaciju oko tog objekta, konkretno njegovu veličinu, veličinu placa oko njega, cenu i sve ono što bi u suštini oni trebali da ulože da bi taj objekat zasijao punim sjajem kao što je to bilo nekad. Potencijalni investitori vide da će autoput biti završen u vrlo kratkom roku, vide investitore koji su što otvorili fabrike , što grade fabrike i tačno znaju da ti kapaciteti mogu zadovoljiti tu vrstu poslovnog sveta koji želi da bude u Obrenovcu konstantno." - rekao je predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Predsednik  Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković rekao je da su ovakvi susreti sa premijerkom Anom Brnabić jako važni za dalji razvoj lokalnih samouprava.

Brnabić je nakon susreta sa članovima i partnerima NALED-a izjavila da je to bio prvi u nizu njenih sastanaka sa privredom, stranim i domaćim investitorima, kao i sektorom malih i srednjih preduzeća.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE