Obrenovac, 12.08.2020

Crkvena slava u Hramu Sabora srpskih svetitelja u Belom Polju


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 10.09.2017
Sledece godine se obeležava 150 godina postojanja crkve u Obrenovcu
Crkva Sabora srpskih svetitelja u Belom Polju svake druge nedelje u septembru proslavlja hramovnu slavu. Toga dana crkva obnavlja uspomenu na mučeničku smrt Hristovog preteče Usekovanije glave Svetog Jovana Krstitelja.

 Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Episkop valjevski Milutin sa obrenovačkim sveštenicima. Ove godine je prvi put služen i moleban povodom početka školske godine. Nakon bogosluženja upriličena je "Trpeza ljubavi" gde su se poslužili svi oni koji su danas prisustvovali svetoj arhijerejskoj liturgiji.

Izgradnja Hrama u Belom polju počela je 2011. godine. Od tada pa do današnjeg dana mnogo toga je urađeno. Trenutno se izvode radovi na oslikavanju Hrama, rade se stepeništa, uređuje se zelena površina a izvode se radovi i na crkvenoj prodavnici kako bi sve bilo spremno za osvećenje hrama sledeće godine.

Septembar 2018. godine značajan je za obrenovačku crkvu jer se tada obeležava 150 godina od održavanja prve liturgije u staroj crkvi. Tim povodom će u staroj crkvi biti upriličena svečana akademija kao i osvećenje Hrama Sabora srpskih svetitelja u Belom polju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE