Obrenovac, 26.02.2020

Hitna sednica Saveta za bezbednost


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2017.
Migrant uhapšen u Obrenovcu zbog sumnje da je seksualno zlostavljao trinaestogodišnjeg dečaka

Foto:Printscreen
U Gradskoj opštini Obrenovac danas je održana vandredna sednica Saveta za bezbednost.Predsednik Saveta Mirko Vranešević rekao je da je sednica zakazana zbog nemilog događaja koji se dogodio sa migrantom pre nekoliko dana.

- U subotu uveče je došlo do manjeg incidenta i ovom prilikom želim da se zahvalim policijskoj stanici u Obrenovcu i službenicima koji su brzo reagovali. Vrlo brzo lice je privedeno pravdi i procesiuriano. Prema njemu će se dalje postupati prema važećim zakonima. Mi obrenovčani vrlo dobro razumemo kada se neko nalazi u nekoj lošoj situaciji i mi smo migrante vrlo dobro dočekali. Sa jedne strane imamo humanost a sa druge bezbednost naših sugrađana. Mi ćemo preuzeti sve odgovarajuće mere kako u budućnosti ne bi dolazilo do sličnih situacija. Imamo redovne policijske patrole, najviše duž Nemanjine ulice - kazao je Vranešević.

Član Saveta za bezbednost GO Obrenovac Zoran Lapčević osvrnuo se na procenu bezbednosne situacije na teritoriji opštine i naglasio da su doneti zaključci kako bi se nemili događaji sveli na minimum. On je rekao da policijska stanica u Obrenovcu uz redovne aktivnosti nije u stanju da sa dovoljnim brojem ljudi odgovori na veći broj migranta u Obrenovcu i da Savet traži da se poveća broj policijskih službenika u Obrenovcu.

MIGRANT ZLOSTAVLJAO DEČAKA

Kako prenose beogradski mediji, incident se dogodio u ponedeljak, a Avganistanac koji je napao dečaka je brzo uhapšen i izveden pred tužioca, i određeno mu je 30 dana zatvora.

U MUP-u su potvrdi da je u Obrenovcu uhapšen državljanin Avganistana S.H. (28) zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad trinaestogodišnjim dečakom.

- Postoji osnovana sumnja da je S.H. prvo prišao dečaku, dodirnuo mu rukom polni organ, a potom okrenuo leđa, skinuo farmerke i donji veš i pokazao dečaku zadnjicu - saopštili su iz MUP-a.

Kako je saopšteno, osumnjičeni je priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE