Obrenovac, 13.11.2018

POŠTA SAKUPLJA LAJKOVE


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.02.2018.
Hoćemo 25.000 fanova do kraja godine!

Foto:B.Janačković,EPA/Sascha Steinbach
Ako te nema na Fejsu, kao da ne postojiš! To je očito shvatilo rukovodstvo “Pošte Srbije” koje je rešilo da se baci na tu društvenu mrežu, za šta će i da odvoji prilično novca.

Javno preduzeće “Pošta Srbije” nedavno je raspisalo javnu nabavku za održavanje Fejsbuk profila. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, od budućeg administratora profila očekuje se da u potpunosti vodi računa o svim segmentima ovog vida komuniciranja, i to 24 sata.

Treba svakodnevno postavljati postove i zanimljive linkove povezane sa poštanskim aktivnostima, a sve treba da deluje primamljivo. Treba da se ostvari minimum 15.000 fanova tokom prvih nekoliko meseci, a do kraja godine preko 25.000. Takođe, treba kontrolisati komentare posetilaca, dok se izveštaj podnosi jednom nedeljno - navodi se, između ostalog, u pozivu za ovu javnu nabavku.

No, iako je reč o javnom preduzeću koje bi trebalo da štedi novce poput čitavog državnog sektora, u „Pošti Srbije“ ne vide ništa sporno u tome da plate Fejsbuk administratora.

Fejsbuk je standard

Miroslav Zdravković, urednik portala „Makroekonomija“, ne vidi ništa čudno i neobično u tome što “Pošta” plaća Fejsbuk administratora. -To postaje standard poslovanja. Sećam se da Kinezi nisu hteli da posluju sa firmama ukoliko nemaju svoju veb-prezentaciju. Sad, koliko će to da košta i kakav će efekat imati po ugled i druga nematerijalna svojstva, pitanje je o kojem odlučuje rukovodstvo svake firme - napominje Zdravković.

- U eri internet komunikacija i digitalizacije, kao i potrebe za komunikacijom putem socijalnih mreža, ovaj kanal komunikacije je neophodan i sastavni je deo marketinške strategije „Pošte Srbije“. Razvoj digitalnih tehnologija i kanala, te njihova upotreba i mogućnosti ne dozvoljavaju nam da zanemarimo njihove velike potencijale u generisanju potreba i očekivanja korisnika - kažu za „Alo!“ u tom preduzeću i dodaju da „Pošta“ polovinu svog prihoda zarađuje od komercijalnih usluga, kao i da ih okruženje i uslovi tržišne utakmice podstiču da razviju i unapređuju ne samo usluge, već i da automatizuju procese i unapređuju kanale marketinške komunikacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE