Obrenovac, 24.02.2019

POŠTA SAKUPLJA LAJKOVE


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.02.2018.
Ho─çemo 25.000 fanova do kraja godine!

Foto:B.Jana─Źkovi─ç,EPA/Sascha Steinbach


´╗┐

Ako te nema na Fejsu, kao da ne postojiš! To je o─Źito shvatilo rukovodstvo “Pošte Srbije” koje je rešilo da se baci na tu društvenu mre┼żu, za šta ─çe i da odvoji prili─Źno novca.

Javno preduze─çe “Pošta Srbije” nedavno je raspisalo javnu nabavku za odr┼żavanje Fejsbuk profila. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, od budu─çeg administratora profila o─Źekuje se da u potpunosti vodi ra─Źuna o svim segmentima ovog vida komuniciranja, i to 24 sata.

Treba svakodnevno postavljati postove i zanimljive linkove povezane sa poštanskim aktivnostima, a sve treba da deluje primamljivo. Treba da se ostvari minimum 15.000 fanova tokom prvih nekoliko meseci, a do kraja godine preko 25.000. Tako─Ĺe, treba kontrolisati komentare posetilaca, dok se izveštaj podnosi jednom nedeljno - navodi se, izme─Ĺu ostalog, u pozivu za ovu javnu nabavku.

No, iako je re─Ź o javnom preduze─çu koje bi trebalo da štedi novce poput ─Źitavog dr┼żavnog sektora, u „Pošti Srbije“ ne vide ništa sporno u tome da plate Fejsbuk administratora.

Fejsbuk je standard

Miroslav Zdravkovi─ç, urednik portala „Makroekonomija“, ne vidi ništa ─Źudno i neobi─Źno u tome što “Pošta” pla─ça Fejsbuk administratora. -To postaje standard poslovanja. Se─çam se da Kinezi nisu hteli da posluju sa firmama ukoliko nemaju svoju veb-prezentaciju. Sad, koliko ─çe to da košta i kakav ─çe efekat imati po ugled i druga nematerijalna svojstva, pitanje je o kojem odlu─Źuje rukovodstvo svake firme - napominje Zdravkovi─ç.

- U eri internet komunikacija i digitalizacije, kao i potrebe za komunikacijom putem socijalnih mre┼ża, ovaj kanal komunikacije je neophodan i sastavni je deo marketinške strategije „Pošte Srbije“. Razvoj digitalnih tehnologija i kanala, te njihova upotreba i mogu─çnosti ne dozvoljavaju nam da zanemarimo njihove velike potencijale u generisanju potreba i o─Źekivanja korisnika - ka┼żu za „Alo!“ u tom preduze─çu i dodaju da „Pošta“ polovinu svog prihoda zara─Ĺuje od komercijalnih usluga, kao i da ih okru┼żenje i uslovi tr┼żišne utakmice podsti─Źu da razviju i unapre─Ĺuju ne samo usluge, ve─ç i da automatizuju procese i unapre─Ĺuju kanale marketinške komunikacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE