Obrenovac, 22.02.2019

Ho─çemo ┼żeleznicu do aerodroma i jeftine stanove


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.02.2018.
Prilikom nedavne posete potpredsednice vlade i ministarke gra─Ĺevinarstva Zorana Mihajlovi─ç na┼íoj op┼ítini, prva tema na dnevnom redu bio je zahtev op┼ítine Obrenovac da se ┼żeleznicom pove┼że sa beogradskim aerodromom...

Foto:@Cuckovicm


´╗┐

Ona je nakon razgovora sa predsednikom GO Obrenovac Miroslavom ─îu─Źkovi─çem rekla da su dali predlog da se napravi pruga do beogradskog aerodroma.

„U Evropi se mo┼że videti da pored svakog aerodroma postoji ┼żeleznica, jer je to efikasan vid transporta. Svakako to nije mogu─çe ove godine, ali to ─çemo analizirati, a nadam se i relizovati.“ - rekla je ministarka.

Takodje, bilo je re─Źi i o projektu stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti i, kako je tada rekla, naša opština je istog dana poslala predlog lokacija za gradnju, koje su infrastrukturno opremljene.

Prema re─Źima ministarke Mihajlovi─ç, u Obrenovcu bi stanovi za tu namenu mogli da se grade u 2019. godini.

Ministarka Mihajlovi─ç je u opštini uru─Źila gra─Ĺanima rešenja o ozakonjenju objekata i istakla da je naša opština jedna od retkih bez problema sa nelegalno izgra─Ĺenim objektima.

Da li je ┼żelezni─Źki transport izvodljiv u Obrenovcu?

Prema re─Źima Vesne Djokovi─ç, na─Źelnice odeljenja za urbanizam u GO Obrenovac, prostorni plan infrastrukturnog koridora koji je plan višeg reda prostornog plana GO Obrenovac, predvidja uz trasu auto puta, izgradnju i ┼żeleznice. Ona smatra da je to dobra okolnost, i nešto od ─Źega se svakako polazi.

-S obzirom da imamo auto put koji ide levom obalom Save, i ta ideja da ┼żeleznica pove┼że Obrenovac najpre sa aerodromom, zatim sa lokacijom danasnjeg buvljaka na Novom Beogadu, a gde ─çe u bliskoj budu─çnosti biti glavna autobuska stanica, jeste neka polazna osnova sa koje mo┼żemo krenuti dalje u razradu i pripremu da se takva jedna ideja i ostvari. – rekla je Djokovi─ç.

Velika podrška ovom projektu se ─Źuje I ovih dana na ulicama, od studenata, zaposlenih koji putuju, penzionera… Primenom ove ┼żeleznice mnogima bi ┼żivot bio unapredjen, po─Źevši od komfornijeg, jednostavnijeg, lakšeg putovanja. Samo jedan vagon prevozi oko 200 putnika, što zna─Źi da velikom brzinom veliki broj ljudi sti┼że na mnoga odredišta u Beogradu.

Ima i onih kojima ovo deluje kao nau─Źna fantastika, kao što je mo┼żda 2012/2013. godine bila Meita i sva radna mesta koja su tamo obe─çavana i danas popunjena.

Svakako, prema re─Źima nadle┼żnih, sledi priprema i razrada plana i dokumentacije, pa se nadamo da ─çe u našem gradu biti realizovan ovaj, još jedan u nizu velikih projekata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE