Obrenovac, 19.06.2019

Izgradnja novog alternativnog puta do Ibarske magistrale (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.11.2018.
Stanovnici Obrenovca i Male Moštanice na raspolaganju će imati još jedan alternativni pravac ka opštini Barajevo

Foto:lokalnenovine.rs
Ove nedelje su započeti radovi na izgradnji i asfaltiranju Šumadijske ulice u Maloj Moštanici. Po završetku radova, do kraja meseca, ova mesna zajednica biće spojena sa Velikom Moštanicom, Vranićem i Meljakom.

Ivan Lazarević, predsednik Saveta mesne zajednice Mala Moštanica, kazao je da se na primeru nove deonice kroz Rucku, koja je na raspolaganju kada su radovi na klizištu na Umci i Dubokom, vidi koliko ovakve investicije vrede. On je podsetio na sve aktivnosti u Maloj Moštanici kojima se u proteklom periodu pristupilo, a sve sa ciljem unapređenja života meštana.

Lazarević je istakao da umesto nekadašnja četiri direktna polaska za Beograd danas postoji 166, kao i da je pre pet godina postojao samo jedan ulaz i izlaz u naselje, a da danas ima čak osam alternativnih pravaca.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević najavio je i uvođenje linije koja bi povezala Barajevo i fabriku "Mei Ta".

"Put deli najveće i najlepše šume, sa jedne strane je šuma Jasenovo, a sa druge šuma Duboko. Naši sugrađani u Filipovića kraju nisu imali asfalt, ali ovo je i jedan značajan alternativni pravac koji će povezati Barajevo i našu opštinu. Kada se izgradi ova deonica od Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda ćemo zatražiti liniju koja bi povezala Barajevo i fabriku ”Mei Ta”", rekao je Vranešević.

Nemanja Radojević, direktor preduzeća ”Gradkop” koje izvodi radove, potvrdio je da se radovi izvode u maksimalnoj mogućoj širini koju dozvoljava putni pojas, kao i da će širina asfaltnog zastora biti 4 metra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE