Obrenovac, 28.05.2020

Novo igralište u Topolicama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.08.2017
Nakon igrališta u Topolicama novo igralište će ovih dana dobiti i mališani iz naselja Sava
Još jedno igralište u nizu, na radost mnogih mališana, niklo je u obrenovačkom naselju Topolice. Najmlađi stanovnici pomenutog naselja isprobali su mobilijar ovog igrališta uživajući na toboganu, ljuljaškama, klackalicama, novoj kućici ali i u druženju sa Snežanom i sladoledu koji im je ovog vrelog avgustovskog dana podelio predsednik opštine Obrenovac.

 Direktor Javnog preduzeća za zaštitu životne sredine, Slavko Berić svečano je otvorio novo igralište i rekao da je ovo samo početak jer će na jesen ovo igralište biti oplemenjeno novim sadržajem. U planu je zasađivanje novog rastinja, postavljanje zaštitne ograde, rekonstrukcija postojećeg starog mobilijara, postavljanje rasvete kako bi bezbednost bila veća.

"Ponosan sam danas što je Obrenovac najveće gradilište, bilo da se radi o postavci parkovskih klupa po naseljima, bilo da se radi o novom drvoredu, bilo da se radi o izgradnji ovakvih igrališta za naše najmilije, o putnoj i komunalnoj infrastrukturi, fabrikama." - rekao je Berić i svoj deci poželeo  da se u zdravlju i veselju igraju na ovom lepom igralištu.

"Svaka kap znoja koja se prolije tokom ove građevinske sezone na bilo kom gradilištu u Obrenovcu, se umije radošću naših stanovnika i svaki trud koji ulože radnici pri ovakvim tropskim temperaturama je nešto što je za veliko poštovanje i rezultati tog rada se vide. Samo u ovom naselju se vidi kompleks Cevka koji će biti već sledeće nedelje na raspolaganju svim kupačima potpuno besplatno. Preko puta Spa centra će biti izgrađen Tržni centar, duplo veći nego što je današnji hotel i to je nešto što će građani Topolica i građani Obrenovca moći i da vide i da koriste. Mi se trudimo da koristimo sva godišnja doba za maksimalnu angažovanost na svim gradilištima u Obrenovcu, a sve na korist naših stanovnika. Za opštinsku administraciju nema odmora, za Javna preduzeća nema odmora i baš kada ljudi imaju priliku da se odmore, mi smo tu da sve bude u najboljem redu i da se ovakvi projekti širom našeg Obrenovca nastave."- rekao je predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

 "Ovo igralište je dokaz da nastavljamo po planu i programu koji smo obećali u prethodnom periodu. Obrenovac je pored toga što je poznat po tome da svako dete može besplatno da se bavi sportom, da najbolji studenti idu potpuno besplatno na letovanje, da svaki penzioner može ići na fakultativni izlet ako to želi, svako dete od prvog do četvrtog razreda ide na klimatski oporavak, Obrenovac postaje poznat i po modernim, savremenim igralištima." - rekao je Miloš Stanković, član Veća.

Nakon igrališta u Topolicama novo igralište će ovih dana dobiti i mališani iz naselja Sava, a tokom septembra i oktobra i naselje Sunce će biti ulepšano novim mobilijarom.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE