Obrenovac, 25.08.2019

Otvoreno novo igralište u naselju Sava


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.08.2017
Akcija sre─Ĺivanja de─Źijih igrali┼íta u svim delovima Obrenovca bi─çe nastavljena i u narednim mesecima.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Gradska opština Obrenovac nastavlja da vodi brigu o najmla─Ĺima sa svoje teritorije. Pre nekoliko dana otvoreno je igralište u Topolicama, a danas su mališani iz naselja Sava bili u prilici da isprobaju mobilijar novog igrališta u svom naselju. Najmla─Ĺima je obezbe─Ĺen  kutak  gde ─çe mo─çi da provode svoje slobodno vreme i da se bezbedno igraju.

Na otvaranju je bilo najviše dece koja su, posle mnogobrojnih najava, radosno i oduševljeno do─Źekala novo, inspirativno i bezbedno mesto za igru. Mališani su sre─çni što smo se i na licu mesta uverili, a nadle┼żni iz Mesne zajednice Rvati su im  po┼żeleli da ovde provedu mnogo lepih  i bezbri┼żnih trenutaka.

"Ovo je još jedno de─Źje igralište na teritoriji Mesne zajednice koje je uredilo JP za zaštitu i unapre─Ĺenje ┼żivotne sredine. Pored ovog de─Źijeg igrališta u narednom periodu planiramo i da uredimo igralište u naselju Rojkovac. U planu je i postavljanje sprava za starije sugra─Ĺane na kojima bi oni ve┼żbali i provodili svoje slobodno vreme. Ovo je jedan od primera kako Mesna zajednica Rvati sara─Ĺuje sa Javnim preduze─çima i sa Gradskom opštinom Obrenovac pa nam izlaze u susret za svaki predlog." - rekao je Uroš Šormaz, predsednik Mesne zajednice Rvati.

Otvaranju igrališta prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç, kao i predstavnici opštine.

"Danas se u celom svetu obele┼żava Dan mladih i sa ovog igrališta ┼żelimo da pošaljemo dve poruke. Prva je da je dokaz kada mladi dobiju šansu, kao što je rukovodstvo u Javnom preduze─çu za zaštitu ┼żivotne sredine i mlado rukovodstvo u Mesnoj zajednici da sve ┼żelje stanovnika mogu biti ostvarene. S obzirom na njihovu zajedni─Źku posve─çenost, i Uroša, i Maje i Slavka i svih ostalih ljudi koji su u Savetu Mesne zajednice i u Eko fondu i da na taj na─Źin mo┼żemo pru┼żiti priliku za ovu drugu poruku a to je da apelujemo na mlade bra─Źne parove da se opredeljuju za što više dece. Mi ─çemo svako naše igralište oplemeniti sa istim ovakvim mobilijarom i  pru┼żiti priliku da i mladi i stari mogu da u┼żivaju sa svojim unucima i sa svojom decom u prostorima ispred svojih zgrada i da na taj na─Źin zajedno razvijamo Obrenovac, jer budu─çnost Obrenovca jesu ova deca i jesu  mladi na rukovode─çim polo┼żajima i ja sam kao predsednik ponosan na sve to."- rekao je predsednik GO Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç.

Akcija sre─Ĺivanja de─Źijih igrališta u svim delovima Obrenovca bi─çe nastavljena i u narednim mesecima. Na ovaj na─Źin Gradska opština Obrenovac ─çe nastaviti da pru┼ża svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za odrastanje i bezbedniju igru najmla─Ĺih sa teritorije naše opštine. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE