Obrenovac, 03.06.2020

U naselju 'Sunce' otvorena nova igrališta za lepše detinjstvo


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.10.2017
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da je zadatak opštine da sasluša građane i ispunjava njihove zadatke. 

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac u sklopu akcije "Kao Taš, a naš" nastavlja sa postavljanjem dečijih igrališta. Nakon što su se novim igralištima obradovali mališani iz Dudova, Topolica i Sava naselja,  na red su stigla i deca iz naselja "Sunce", koja su se takođe obradovala novim rekvizitima za igru i razonodu u starom i novom delu naselja.

Igralište je, uz prisustvo čelnika GO Obrenovac, otvorio direktor JP za zaštitu životne sredine Slavko Berić . Nove klackalice, tobogani, ljuljaške i ostali mobilijar namenjen najmlađima upotpunjen je zastorom od gumenih ploča ispod svake sprave. Napravljene su i nove površine za sedenje.

Mališane i njihove roditelje danas su zabavljali klovnovi koji su pripremili prigodan program kako bi svečani čin uručenja igrališta dodatno ulepšali.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da je zadatak opštine da sasluša građane i ispunjava njihove zadatke. 

- Mi ćemo sledeće ovakvo igralište uraditi u naselju ,,Viraga". U našem budžetu imamo sredstva od poreza na zarade ljudi koji su zaposleni u novim fabrikama i ovo je proizvod rada svih Obrenovčana. Mi se nećemo zaustaviti dok ne uredimo svako naše naselje sa ovakvim mobilijarom, mi smo ranije završili i Dudove i Topolice, narednog vikenda smo na Rojkovcu. Najudaljenije mesne zajednice naravno neće biti zapostavljene, poput Zvečke, Stublina, Grabovca i na taj način opština će biti uređena za sve mališane. Moj apel jedini je da se igrališta čuvaju i da što duže traju, kako bi svakog proleća gradili nova - naglasio je Čučković.

 Velik broj dece u ovom naselju  pokazuje koliko je bilo neophodno da se izgradi novo igralište, kako bi deca mogla da uživaju i više vremena provode napolju u igri. Renoviranje igrališta i postavljanje novog mobilijara će se nastaviti, tako da će se u narednom periodu novom mobilijaru obradovati i mališani iz naselja ,,Viraga" i naselja Rojkovac. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE