Obrenovac, 25.05.2020

Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u Krrinskoj i Urovcima (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.01.2018.
Danas je počela izgradnja priključaka za sekundarnu kanalizacionu mrežu u mesnim zajednicama Urovci i Krtinska

Foto:lokalnenoine.rs
2014. godine je uradjeno oko 3 km primarne kanalizacione mreže od Tent-a ka naselju Mladost i tom prilikom su, prema rečima Branka Matića, direktora JKP "Vodovod i kanalizacija", uradjene dve fekalno-crpne stanice. Danas su radovi nastavljeni sa jednim ciljem, a to je da kanalizaciona mreža stigne do svakog domaćinstva u ova dva naselja.

"Sada smo ugovorili posao u vrednosti oko 20 miliona dinara, na izgradnji fekalno-crpne stanice "Urovci 2" i na izgradnji oko 700 metara nove mreže u naseljima Urovci i Krtinska,  sa pripadajućim priključcima." - rekao je Matic.

Radovi koji su danas započeti finansiraju se iz budzeta Gradske opstine Obrenovac, dok bi radove, za nekih mesec dana, trebala da nastavi Direkcija za izgradnju grada Beograda.

"Kroz nekih mesec dana očekujemo da će na osnovu projekta koje je uradilo naše JKP "Vodovod i kanalizacija", Direkcija raspisati tender. Vrednost radova je oko 150 miliona dinara kako bi se završio kompletan kanalizacioni sistem u ove dve mesne zajednice." - rekao je Mirko Vranesevic, predsednik Skupštine GO Obrenovac.

Po zavrsetku radova, život meštana će se u mnogome promeniti i olakšati, prema rečima predsednika ovih mesnih zajednica, a u razgovoru sa meštanima predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da će zahvaljujući uštedjenom novcu i novoj tehnologiji biti rešen problem sa tzv. divljom kanalizacijom na Mladosti koja bi trebalo da bude uvedena u izgradjenu primarnu kanalizacionu mrežu.

"1963. je počela da se radi kanalizacija u Obrenovcu i krenula je od Žikine pekare u ulici Vojvode Mišća do fekalne stanice koja je sada tamo kod bazena na Kolubari. Danas posle skoro 60 godina mi u taj kanalozacioni sistem ulivamo 31. januara 126 kuća iz naselja Braća Jugović. Do kraja aprila cemo završiti i 220 kuća u naselju Šljivice. Sama poruka tih završenih radova je i poruka za vas, nećemo se zaustaviti dok ne bude poslednja kuća dobila kanalozaciju. Ista stvar vazi i za ova naselja koja ćemo raditi i na Šabackom putu."- rekao je Čučković i dodao da se ka ostalim mesnim zajednicama kanalizaciona mreza neće širiti, već će se u narednom periodu napraviti separativni sistemi koji će biti nezavisni.

Pogledajte video...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE