Obrenovac, 14.12.2018

IZBEGNUTA KATASTROFA : Pronaen opasan otpad u Obrenovcu, priveden osumnjieni


Izvor: novosti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2017.
Ministarstvo su o pronaenom otpadu informisali Bezbednosno informativna agencija i Osnovno javnog tu鱉ila禳tvo Obrenovca, koji su izvri禳ili uviaj

Foto:Shutterstock


Dvadeset pet tona protivzakonito zakopanog opasnog otpada pronaeno je na privatnoj zemljišnoj parceli na podruju Obrenovca ali je ekološka katastrofa izbegnuta, saopštilo je Ministarstvo zaštite 鱉ivotne sredine.

Ministarstvo su o pronaenom otpadu informisali Bezbednosno informativna agencija i Osnovno javnog tu鱉ilaštvo Obrenovca, koji su izvrišili uviaj.

"Osnovano se sumnja da je re o opasnom otpadu koji je visoko toksinog dejstva, i koji mo鱉e izazvati ozbiljne posledice po 鱉ivotnu sredinu, zdravlje i bezbednost ljudi i ukupan biodiverzitet", navodi Ministarstvo.

Ministarstvo e u saradnji sa BIA, MUP-om i Osnovnim javnim tuzilaštvom sutra o okolnostima izbegnute ekološke katastrofe informisati predstavnike medija, navodi se u saopštenju.

O detaljima ove akcije javnost e biti informisana na licu mesta, gde e se novinarima obratiti predstavnici nadle鱉nih dr鱉avnih organa i ministar zaštite 鱉ivotne sredine Goran Trivan.

UHAPŠEN OSUMNjIENI

Beogradska policija uhapsila je Z. M. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivino delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno preraivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

On se sumnjii da je u krugu svoje firme u Obrenovcu zakopao oko 25 tona raznog opasnog otpada.

Osumnjieni je uz krivinu prijavu priveden nadle鱉nom tu鱉ilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE