Obrenovac, 15.07.2020

GRA─ÉANI NEMAJU RAZLOGA ZA 'VE┼áTA─îKE' NESTA┼áICE VE─ć TREBA DA VERUJU DR┼ŻAVI


Izvor: Alo.rs/Tanjug/J.A.,Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2020.
Sve funcioniše uprkos vanrednom stanju

Foto:Alo!/ Dejan Briza


Dobro smo se ogranozovali i pripremili ...

Direktorka RFZO Sanja ┼ákodri─ç zahvalila je gra─Ĺanima ┼íto veruju dr┼żavi i ne stvaraju ve┼íta─Źke nesta┼íice lekova kojih ima dovoljno u apotekama. "Apsolutno sve funcioni┼íe i u uslovima kada je deo kadra i kapaciteta, lekova i reagenasa, postelja rezervisan za obolele od korona virusa," naglasila je ┼ákodri─ç i istakla da su unapred obezbe─Ĺene dovojlne koli─Źine lekova i reagenasa.

Ona je podsetila da su automatski produ┼żena bolovanja na trideset dana, a ukoliko stanje bude potrajalo, bi─çe produ┼żena i na du┼że. Va┼żnost e-recepata produ┼żena je na tri meseca, a ako bude bilo potrebe, produ┼żi─çemo ih jo┼í, rekla je ┼ákodri─ç na konferenciji za novinare povodom korona virusa u Srbiji.

Nesmetano funkcioni┼íu svi drugi programi i dijagnostika za sve zdravstvene terapije, naro─Źito one vezane za hroni─Źne pacijente, naglasila je ┼ákodri─ç. 

Gra─Ĺani su primetili da nije stalo le─Źenje hroni─Źnih pacijenata, da su dijalizu dobili svi koji bi trebalo, nisu prekinute terapije malignih bolesti, inovativne terapije, kao i terpije retkih bolesti. 

ÔÇ×Ukoliko se desi da neki pacijent bude vra─çen iz neke zdravstvene ustanove a da nije dobio svoju terapiju, treba odmah da se javi Republi─Źkom fondu i mi ─çmo odmah regovati. To mogu da budu samo sporadi─Źni slu─Źajevi i mi kao dr┼żava trudimo se se da predvidimo ┼íta ─çe sutra da se desi, da obezbedimo dovoljnu koli─Źinu i lekova i reagenasa,ÔÇť rekla je ┼ákodri─ç. 

U banje i rehabilitacione centre upu─çuju se samo hitni slu─çajevi, da bi se spre─Źilo ┼íirenje infekcije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE