´╗┐ ISTRA┼ŻIVANJE POKAZALO

Obrenovac, 20.08.2018

ISTRA┼ŻIVANJE POKAZALO


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2018.
Svako drugo dete od sedam do 15 godina u Srbiji provede vi┼íe od ─Źetiri sata dnevno na internetu, pokazalo je istra┼żivanje o bezbednosti dece na internetu koje je sproveo Vip mobajl

Foto:Thinkstock


´╗┐

Istra┼żivanje o bezbednosti dece na internetu je sprovedeno onlajn od 2. do 10. aprila, a u─Źestvovalo je oko 2.000 roditelja.

Prema rezultatima istra┼żivanja, svako drugo dete starosti od sedam do 15 godina na internetu se zadr┼żava više od ─Źetiri sata dnevno, a ─Źak 71 odsto roditelja smatra da je to previše vremena provedenog na mre┼żi.

"Nedostatak socijalnih veština i formiranje la┼żne slike mogu lako da uvedu dete u apatiju, bezna─Ĺe, pad raspolo┼żenja. Pored toga, ─Źini se da su deca sama u ovome i da roditelji ne mogu da ih prate jer bi, pokazalo se, ─Źak 76 odsto roditelja volelo da ima ve─çu kontrolu nad sadr┼żajima kojima pristupaju njihova deca", isti─Źe izvršni direktor Psihološkog savetovališta "Centar" u Beogradu Irena Verner.

Rezultati istra┼żivanja pokazali su da deca vreme naj─Źeš─çe provode na Jutjubu, društvenim mre┼żama ili igraju─çi onlajn igrice.

"Iako se ─Źini da je re─Ź prevashodno o zabavnom ili edukativnom sadr┼żaju, neophodno je u obzir uzeti i da na internetu postoji mogu─çnost nekontrolisanog širenja i zloupotrebe informacija. Sa druge strane, deci je za razvijanje socijalnih i emocionalnih utisaka, koji su u osnovi razvoja socijalnih veština, neophodno da vreme provode sa svojim vršnjacima u┼żivo, a ne isklju─Źivo u virtuelnom dru┼żenju", navodi se u rezultatima istra┼żivanja.

Vip mobajl je podsetio da je u februaru ove godine u svoju ponudu uvrstio aplikaciju Vip De─ŹjaZona, koja pru┼ża sigurnost da dete ne─çe biti izlo┼żeno neprimerenom sadr┼żaju na mre┼żi, te da ─çe mobilni ure─Ĺaj koristiti u razumnoj meri i na pravi na─Źin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE