Obrenovac, 17.06.2019

Nova indukciona petlja u opštini Voždovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.11.2018.
'Cilj postavljanja ovih uredjaja je bolja komunikacija i informisanje osoba koje su korisnici slušnih aparata, na šalterima opštine.'- istakao je predsednik BCOSI Goran Šehović

Foto: BCOSI
Beogradski centar za osobe sa invaliditetom juče je u zgradi opštine Voždovac postavio još jednu, a četvrtu u nizu, indukcionu petlju.

"Cilj postavljanja ovih uredjaja je bolja komunikacija i informisanje osoba koje su korisnici slušnih aparata, na šalterima opštine."- istakao je predsednik BCOSI Goran Šehović.

Nakon svečanog puštanja u rad indukcione petlje odrzan je javni cas znakovnog jezika u kom su ucestvovali predstavnici svih javnih ustanova opštine Voždovac, a čas su pripremili učenici obrenovačkih osnovnih škola sa defektologom Anđelkom Kaljević. Održan je i obrazovni modul na temu značaja i uloge indukcionih petlji, a razgovaralo se i o nedostatku stručnih tumača za znakovni jezik, što je takođe važno za osnovno funkcionisanje gluvih osoba, kako istice Anđelka Kaljević, koja je je pripremila i vodila obrazovni modul.

Sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević, je prisistvovala dogadjaju i istakla da će svih 17 opština u Beogradu biti opremljene indukcionim petljama i da ce Sekretarijat za socijalnu zaštitu i dalje podržavati Beogradski centar za osobe sa invalidotetom, pohvalivši dosadašnju saradnju i aktivnosti centra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE