Obrenovac, 19.06.2019

ISTRAŽIVANJE POKAZALO


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 29.10.2018.
Srbiji već fale ovi radnici, i to postaje problem

Foto:Profimedia
Istraživanje revizorsko-konsultantske kuće EY pokazalo je da 75 odsto anketiranih preduzetnika smatra da je jedan od najvećih izazova za dalji razvoj njihove kompanije pronalaženje i angažovanje kvalifikovane radne snage.

- Prinuđeni smo da zapošljavamo 10 do 15 odsto više radnika nego što nam je sada potrebno da bi obučili i obezbedili kadrove za budućnost, za opstanak - rekla je vlasnica i direktorka kompanije "D-Ekspress" Ljiljana Živković Karaklajić. 

Ona je istakla da će kompanije morati da se prilagođavaju potrebama mladih koji traže drugačije uslove rada i fleksibilno radno vreme. Rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu Ivan Rakić je kazao da finansiranje nije više najveći problem malih i srednjih preduzeća u Srbiji već nedostatak radnika. 

- Mala i srednja preduzeća su sposobna za prilagođavanje trenutnim tržišnim uslovima i započinjanje drugog biznisa, ali za to su im potrebni pravi kadrovi - istakao je Rakić. 

Direktorka sektora za preduzetništvo u PKS Branislava Simanić je kazala da se očekuje da primana Zakona o dualnom obrazovanju donekle umanji problem nedostatka kvalitete radne snage i smanji nezaposlenost mladih i poveća njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE