Obrenovac, 22.09.2020

ISPLATA SVIM PORODILJAMA


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 02.07.2017.
Evo kad ─çe Beograd davati novac novope─Źenim majkama

Foto:Z.Ili─ç


´╗┐

Vršilac du┼żnosti gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevi─ç izjavila je da ─çe od 8. jula po─Źeti primena odluke o isplati jednokratne pomo─çi od 10.000 dinara svim porodiljama u Beogradu, bez obzira na njihov radni status, preneo je gradski servis Beoinfo.

Stanisavljevi─ç je za RTV Studio B rekla da za jednokratnu pomo─ç mogu da apliciraju i zaposlene i nezaposlene porodilje bez obzira koliko dece imaju, a da ─çe ta odluka stupiti na snagu osmog dana od objavljivanja u Slu┼żbenom listu Grada Beograda, odnosno 8. jula.

"Zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu a potrebna je samo li─Źna karta i izvod iz mati─Źne knjige rodjenih za dete, ─Źime je ceo proces umnogome pojednostavljen", rekla je Stanisaljevi─ç za RTV Studio B.

Ona je podsetila da je prošle godine u Beogradu rodjeno 17.649 beba, kao i da je oko 3.500 porodilja apliciralo za neku od pomo─çi grada.

"Govorimo o 14.000 do 15.000 ┼żena koje ─çe po prvi put dobiti pomo─ç grada", rekla je Stanisavljevi─ç i podsetila da nezaposlene porodilje sa porodi─Źnim prihodima manjim od 10.000 dinara po ─Źlanu doma─çinstva mogu podneti zahtev i za pomo─ç od 25.000 dinara.

Gradska sekretarka je istakla da su rebalansom bud┼żeta grada obezbedjena potrebna sredstva i da pomo─ç bude ispla─çivana bez zakašnjenja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE