Obrenovac, 19.01.2020

ISPLATA SVIM PORODILJAMA


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 02.07.2017.
Evo kad će Beograd davati novac novopečenim majkama

Foto:Z.Ilić
Vršilac dužnosti gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da će od 8. jula početi primena odluke o isplati jednokratne pomoći od 10.000 dinara svim porodiljama u Beogradu, bez obzira na njihov radni status, preneo je gradski servis Beoinfo.

Stanisavljević je za RTV Studio B rekla da za jednokratnu pomoć mogu da apliciraju i zaposlene i nezaposlene porodilje bez obzira koliko dece imaju, a da će ta odluka stupiti na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom listu Grada Beograda, odnosno 8. jula.

"Zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu a potrebna je samo lična karta i izvod iz matične knjige rodjenih za dete, čime je ceo proces umnogome pojednostavljen", rekla je Stanisaljević za RTV Studio B.

Ona je podsetila da je prošle godine u Beogradu rodjeno 17.649 beba, kao i da je oko 3.500 porodilja apliciralo za neku od pomoći grada.

"Govorimo o 14.000 do 15.000 žena koje će po prvi put dobiti pomoć grada", rekla je Stanisavljević i podsetila da nezaposlene porodilje sa porodičnim prihodima manjim od 10.000 dinara po članu domaćinstva mogu podneti zahtev i za pomoć od 25.000 dinara.

Gradska sekretarka je istakla da su rebalansom budžeta grada obezbedjena potrebna sredstva i da pomoć bude isplaćivana bez zakašnjenja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE