Obrenovac, 05.07.2020

ISKORISTITE LEPO VREME ZA VIKEND


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.09.2017.
Vikend koji je pred nama donosi znatno više temperature od prosečnih za ovo doba godine...

Foto:RAS Srbija
Danas će u celoj zemlji biti sunčano, ponegde i tropski toplo, dok nas u nedelju očekuje smena oblaka i sunca, a mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

Tropska subota

Meteorolog Đorđe Đurić ističe da će vikend početi svežijim jutrom i temperaturama od 10 do 14 stepeni.

 - Veće razlike između jutarnjih i dnevnih temperatura su uobičajene za ovo doba godine. Tako će tokom dana u većini predela biti više od 30 stepeni, dok je maksimalna dnevna od 29 do 33 - priča Đurić.

Prema njegovim rečima, najtopliji će biti jugoistočni i centralni deo Srbije, ali će razlike u temperaturama širom zemlje biti male.

Nedelja: Smena sunca i oblaka, ponegde i pljuskovi

Nedeljno jutro biće toplije, sa temperaturom od 14 do 20 stepeni, dok će se vremenski uslovi širom zemlje razlikovati. Tako će u pojedinim krajevima biti još toplije nego u subotu, dok su ponegde moguća iznenađenja - zahlađenje, pljuskovi, grmljavina i olujni vetar.

- U nedelju nas očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala, ali se zadržava toplo vreme. Na jugu i jugoistoku biće sunčano tokom celog dana, čak i toplije nego u subotu, dok u severnim i zapadnim delovima ponegde ima uslova za kratkotrajne lokalne grmljavinske nepogode - kaže Đurić.

Tako će na krajnjem severu biti dosta svežije - maksimalna dnevna temperatura biće od 23 na krajnjem severozapada Sombora, do 35 na jugoistoku, u Nišu i Leskovcu. Beograd, sa maksimalnim 31 stepenom, biće zlatna sredina.

Đurić ističe i da će jugoistočni vetar popodne promeniti svoj pravac, a olujni vetar koji će se ponegde pojaviti biće prolaznog karaktera.

Zahlađenje od ponedeljka

Vikend pred nama verovatno je i poslednji u ovoj godini sa tropskim temperaturama.

- Biće još toplih dana, ali neće biti perioda. Već od ponedeljka očekuju se niže temperature, ali ostaje umereno toplo za ovo doba godine, dok se nakon toga očekuje zahlađenje - najavljuje Đurić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE