Obrenovac, 04.08.2020

IZMENE ZAKONA O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.11.2017.
Cena vrti─ça za pred┼íkolce odre─Ĺiva─çe se na lokalu

Foto:Profimedia


´╗┐

Lokalne samuoprave ─çe ubudu─çe utvr─Ĺivati ekonomsku cenu predškolskog programa i visinu svog u─Źeš─ça u troškovima, i to u rasponu do 80 odsto od ekonomske cene po detetu, utvr─Ĺeno je izmenama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju koje je danas usvojila Skupština Srbije.

To rešenje je precizirano radi uskla─Ĺivanja sa nedavno usvojenim novim Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Obaveze pla─çanja izuzimaju se deca bez roditeljskog staranja, deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i deca iz materijalo ugro┼żnih porodica.

Tako─Ĺe, izmenama zakona omogu─çeno je da se vaspitno-obrazovni rad u predškolskim ustanovama ostvaruje i na jezicima nacionalnih manjina, ali i dvojezi─Źno.

Precizirano je da se za pripadnike nacionalnih manjina rad u predškolskim ustanovama mo┼że organizovati na jeziku nacionalne manjine, a mo┼że i dvojezi─Źno - i na jeziku nacionalne manjine i na srpskom jeziku.

Deo ili ceo program predškolskog vaspitanja i obrazovanja, mo┼że da se postvaruje i na stranom jeziku, odnosno dvojezi─Źno - na srpskom i na stranom jeziku, ili na stranom jeziku i na jeziku nacionalne manjine.

Na─Źin i uslove ostvarivanja programa vaspitno-obrazovnog rada na stranom jeziku, odnosno dvojezi─Źno propsuje resorni ministar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE