Obrenovac, 28.05.2020

Izgradnja novog mosta u Bariču (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.07.2017.
U toku su radovi na izgradnji novog mosta u Ulici Ace Tešića u Bariču. S obzirom na to da je stari most prilično oštećen, pristupilo se izgradnji novog...

Foto:Facebook
Ekipa Lokalnih novina se nedavno odazvala pozivu meštana koji su se spontano okupili na ovom mostu i iskazali svoje nezadovoljstvo zbog problema koji ih tišti godinama. To su videli i na to brzo reagovali predsednik Čučković i pomoćnik predsedika gospodin Manojlović i već kroz nekoliko dana prvo obišli lokaciju i razgovarali sa meštanima, a nakon toga i pokrenuli radove radi rešavanja cele situacije.

Ti radovi će trajati 50 dana, a do tada meštani iz ovog dela Bariča, trebalo bi da koriste alternativni pravac ulicom Baričkih boraca koja vodi do takozvanog Kamenog mosta.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Predrag Jovanović zamolio je meštane Bariča za malo strpljenja prilikom izvođenja radova i istakao značaj rekonstrukcije ovog mosta pošto je bio u veoma lošem stanju. Poslednji radovi na sanaciji mosta izvođeni su pre više od 30 godina.

 Dejan Kamber, savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac naglasio je da će se uporedo izvoditi i seča vegetacije u ovom delu u dužini od 500 metara.

 Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da će ovo pakleno leto obeležiti veliki infrastrukturni radovi, gde će pre svega biti otvoren objekat Stare banje, završetak rekonstrucije ,,Cevke" i nastavak radova na značajnim saobraćajnicama u svim mesnim zajednicama.

 - Prvi radovi na ovom mostu pokazuju da će ovo biti jedan veliki građevinski zahvat, koji će sa obe strane zahtevati betonske lepeze koje će ojačati ovaj prostor i ceo vodotok, visine 6 metara. Na ovom prostoru se nalazi i klizište koje je nekoliko voćnjaka iz obližnjih dvorišta odnelo u kanal. Radovi će podrazumevati nov most, sa potpuno novim asfaltnim slojem i biće u potpunosti daleko bezbedniji za saobraćaj i pešake - istakao je Čučković.

 Čučković je prilikom obilaska lokacije pre samih radova istakao da se na rešavanju ovog problema radilo dva meseca, od samog projekta do svih problema koje je danas i prilikom početka radova naglasio. Prenosimo vam još jednom kako je to izgledalo pre nekoliko dana, kada su Čučković i Manojlović obišli lokaciju i razgovarali sa stanovnicima ovog dela Bariča.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE