Obrenovac, 02.04.2020

Izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Grabovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.01.2020.
Radovi se izvode u naselju Ševar, a problemi sa pitkom vodom biće rešeni u više od 30 domaćinstava

Foto:lokalnenovine.rs
U Mesnoj zajednici Grabovac izvode se radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže. Reč je o novoj mreži koja se radi u naselju Ševar za više od 30 domaćinstava iz ovog kraja. Radove izvodi Javno komunalno preduzeće - Vodovod i kanalizacija "Obrenovac" zbog čega su napravljene znatne uštede.

"U naselju Ševar radimo primar u dužini od 890 metara. Pored toga radimo i u šest manjih sokaka koji se nalaze u ovom pravcu. Uporedo sa ovim nastavljamo radove sa izgradnjom vodovodne mreže u Grabovcu. U toku je javna nabavka za nastavak izgradnje mreže od naselja Ševar pa sve do kraja Vukićevice, to je primar u dužini od nekoliko kilometara", kazao je Branko Matić, direktor preduzeća i dodao da je to preduzeće u prethodnom periodu isprojektovalo više od 20 kilometara vodovodne mreže za ovaj deo grada.

Radove je obišao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je izrazio zahvalnost svim radnicima koji su odmah na gradilištima na samom početku godine.

"Radnici vodovoda i kanalizacije su ljudi koje često ne vidimo na terenu a 365 dana su u službi građana Obrenovca. Danas ovim radovima dokazujemo da polako prilazimo svim delovima opštine i na taj način ispunjavamo cilj da svi delovi Obrenovca imaju vodu. Prvi sledeći zadatak je kada prođe ovaj deo pored Valjevskog puta, da se isprojektuje deo Velikog Polja kako bi ti stanovnici dobili vodu kao i meštani Piromana i Brovića tokom ove godine. Sa kanalizacionim cevima tokom godine idemo duž Šabačkom puta, u Urovcima i Krtinskoj. Započećemo radove i u Bariču i Belom Polju", rekao je Čučković.

On je naglasio da se trenutno radi otkup svih parcela kako bi se u Obrenovcu izgradila fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, koja bi ekološki poboljšala sliku opštine i poboljšala snabdevanje svih stanovnika zdravom pitkom vodom u 2020. godini.

Zamenik predsednika MZ Grabovac Željko Topalović naglasio je da je ovo bitan dan za meštane ovog dela Obrenovca, koji su godinama imali problem sa pitkom vodom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE