Obrenovac, 08.07.2020

Javni pozivi za poljoprivrednike


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.03.2020.

Foto:Printscreen


Komisija za poljoprivredu op┼ítine Obrenovac obave┼ítava poljoprivrednike da je Grad Beograd raspisao nekoliko javnih poziva za koje po tradiciji postoji veliko interesovanje. Javni pozivi su otvoreni do 3. aprila i odnose se na kupovinu malih traktora, priklju─Źnih ma┼íina, grla stoke, ali i na  subvencije u oblasti p─Źelarstva, vo─çarstva, povrtarstva i vinogradarstva.

Jelena Mu┼íkinja iz Komisije za poljoprivredu op┼ítine Obrenovac ovom prilikom istakla je da svi zainteresovani mogu kupiti traktore do 60 kilovata snage i naglasila da prijavljeni mogu o─Źekivati povra─çaj sredstava u iznosu od milion dinara bez pdv-a. Prema njenim re─Źima ovo je jedini javni poziv koji ne uklju─Źuje pdv, dok ostali podrazumevaju povra─çaj sredstava od 80 procenata sa pdv-om.

Javni poziv koji se odnosi na kupovinu traktora i ostale mehanizacije mo┼żete preuzeti đżvdđÁ.

Interesantne su subvencije koje se nude poljoprivrednicima u oblasti sto─Źarstva.

"U okviru javnog poziva koji se odnosi na poljoprivrednike koji se bave sto─Źarstvom omogu─çena je kupovina kvalitetnih priplodnih grla stoke, prvenstveno mati─Źnih grla krava, tako─Ĺe zainteresovani mogu konkurisati i za 10 priplodnih ovaca ili koza, ovoga puta je isklju─Źena mogu─çnost konkurisanja za dobijanje svinja, budu─çi da je interesovanje za kupovinu ove vrste stoke malo." ÔÇô rekla je Mu┼íkinja i dodala da sto─Źari tako─Ĺe mogu konkurisati za sredstva kojima bi kupili opremu za odgjanje stoke.

Javni poziv koji se odnosi na oblast sto─Źarstva mo┼żete preuzeti đżvdđÁ.

Kao i proteklih godina i ove godine pa┼żnja je usmerena i na oblast p─Źelarstva.

"Javni poziv iz oblasti p─Źelarstva se odnosi na kupovinu vagica, satnih osnova, do 20 ko┼ínica i sve ostalo ┼íto je neophodno u proizvodnji meda." ÔÇô istakla je Mu┼íkinja.

Javni poziv koji se odnosi na subvencije iz oblasti p─Źelarstva mo┼żete preuzeti đżvdđÁ.

Grad Beograd raspisao je i javni poziv koji se odnosi na vo─çarstvo i povrtarstvo, gde su otvorene mogu─çnosti za dobijanje protivgradne mre┼że, sistema za navodnjavanje kap po kap, za ograde, kao i plastenike koji su najtra┼żenija oprema.

Javni poziv koji se odnosi na oblast vo─çarstva i povrtarstva mo┼żete preuzeti đżvdđÁ.

Predstavnici kancelarije za poljoprivredu op┼ítine Obrenovac pozivaju sve poljoprivrednike da podnesu prijave za redovne republi─Źke godi┼ínje subvencije, a za sve dodatne informacije o konkursima i javnim pozivima, poljoprivrednici se mogu informisati u kancelariji za poljoprivredu.

Prema re─Źima Mu┼íkinje, u sredu, 11. marta u Sportsko-kulturnom centru ÔÇŁObrenovacÔÇŁ u 18 ─Źasova planirano je odr┼żavanje stru─Źnog predavanja za poljoprivrednike.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE