Obrenovac, 25.02.2020

Delegacija Japana posetila Gerontološki centar


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.08.2019.
Japan je nakon majskih poplava 2014. godine donirao značajna sredstva za obnovu ovog centra

Foto:lokalnenovine.rs
Delegacija Japana na čelu sa Kaori Kono, suprugom Taroa Konoa, ministra inostranih poslova Japana posetila je danas Gerontološki centar u Obrenovcu. Podsećanja radi, Japan je nakon majskih poplava 2014. godine donirao značajna sredstva za obnovu ovog centra, kao i za obnovu vrtića i Doma zdravlja u Obrenovcu.

Od ukupne sume donacije Japana, za obrenovački Dom zdravlja opredeljeno je 70.128 evra kao pomoć za nabavku opreme kao što su mašine za pranje, sušenje i peglanje veša, medicinska oprema i nameštaj za pacijente i medicinsko osoblje.

Predškolska ustanova u Obrenovcu dobila je iz japanske donacije 42.420 evra, a ta sredstva su iskorišćena za kupovinu dva dostavna vozila za prevoz hrane, veša i opreme za održavanje, kao i za kupovinu zimskih guma. Gerontološki centar dobio donaciju vrednu 77 995 evra, u vidu opreme za kuhinju, perionicu i trpezariju.

Rukovodilac centra Zoran Subotić izrazio je veliko zadovoljstvo povodom posete delegacije Japana. On je kazao da su članovi delegacija želeli da se uvere kako funkcioniše ustanova nakon donacije.

"Oni su se uverili da je oprema stigla u prave ruke da se koristi i da puno pomaže, ovde se sprema dnevno 1000 obroka, perionica pere 24 časa", rekao je Subotić i najavio da će Kancelarija za javna ulaganja uložiti sredstva za kompletnu rekonstrukciju kupatila i soba, kao i da će postupak krenuti do kraja godine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković iskoristio je današnju priliku da se zahvali Japanu.

"U trenutku naše katastrofe Japan nam je pritekao u pomoć, tako snažna država okrenula se najnemoćnijima u našem gradu. Vaša pomoć je bila usmerena ka najstarijima i najmlađima", rekao je Čučković.

Suzana Mišić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, naglasila je da je bila čast pokazati delegaciji kako danas ustanova funkcioniše. Ona je istakla da su korisnici zadovoljni i potvrdila da su sredstva upotrebljena u pravu svrhu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE