Obrenovac, 21.01.2019

I Jasenak uključen u sistem odnošenja komunalnog otpada


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2018.
Osim mesnih zajednica Skela i Ušće, od 1. jula sistem odnošenja komunalnog otpada obuhvatiće i Mesnu zajednicu Jasenak

Foto:Printscreen
JKP ”Obrenovac” juče je, na zahtev Saveta mesne zajednice Jasenak, započelo podelu kanti meštanima. Direktor tog preduzeća Zoran Lapčević istakao je da će se ta aktivnost nastaviti i dalje, dok god ta usluga ne bude dostupna svakom građaninu Obrenovca.

„Potrebno je vreme da se podele kante, tako da će u toku juna Jasenak, Skela i Ušće biti snabdeveni kanatama kako bi naša usluga mogla da počne od 1. jula“, rekao je Lapčević.

Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, objasnio je da je prošle i ove godine u mehanizaciju i opremu za JKP ”Obrenovac” uloženo više od milion evra, tako da su sada vidljivi prvi efekti tog ulaganja.

„Nedavno je bila raspodela kanti i na Ušću i Skeli, prethodno je proširen obuhvat u Draževcu i Konaticama, evo sada smo u Jasenku. Nadamo se da će uz ostale mere koje će preduzeti JKP, opština i inspekcijske službe doprineti smanjivanju i konačno potpunom iščezavanju divljih deponija. Iako je nedavno bilo rašćišćavanje divljih deponija na kompletnoj teritoriji Obrenovca, ima novonastalih deponija, a potrebno je opet rasčistiti stare, nažalost, toga još uvek ima i protiv toga se moramo boriti“, navodi Mitrović.

Ljiljana Stančić iz Senića kraja u Jasenku do sada je ambalažu nosila u torbi i bacala u Obrenovcu, od organskog otpada je pravila đubrivo za baštu, granje je palila, a sada je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost povodom širenja obuhvata sistema odnošenja komunalnog otpada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE