Obrenovac, 17.06.2019

OŠ 'Jovan Jovanović Zmaj' proslavila 59.rođendan


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.11.2018
Osnovna škola 'Jovan Jovanović Zmaj' će i u godinama koje dolaze nastaviti kvalitetno da obrazuje i vaspitava mlade generacije, a svi Obrenovčani mogu samo da budu ponosni na rad ove škole u prethodnih 59 godina

Foto:lokalnenovine.rs
Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu obeležila je 59 godina od osnivanja. Za ovu priliku učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili prigodan program koji je održan u holu škole.

Matična škola je sagrađena i počela sa radom 1959. godine da bi se narednih godina izvršila dogradnja. Ova škola je 1959. godine imala 1150 učenika raspoređena u 31 odeljenje. U školi je radilo 38 nastavnika, direktor, sekretar i 5 pomoćnih službenika. Narodni odbor opštine Obrenovac je 21. septembra 1960. doneo odluku da  nova škola ponese ime jednog od naših najvećih pesnika za decu, Jovana Jovanovića Zmaja. Danas je ovo jedna moderna škola u kojoj đaci imaju sve neophodne uslove za kvalitetan rad i razvoj svojih sposobnosti o čemu svedoče mnogobrojni uspesi učenika ove škole. Nastava se odvija u dva objekta, jedan je na mestu starog, a drugi izdvojeni u prigradskom naselju Zvečka koji čeka svoju adaptaciju.

U ime kolektiva svim učenicima, nastavnicima i osoblju ove škole rođendan je čestitala direktorka Vera Đorđević, koja se zahvalila prisutnima na podršci i pomoći, kao i donatorima koji su ove školske godine pomogli školu.

"Da bi škola izgledala ovako kako izgleda, ovde se vidi da jako puno ljudi učestvuje u ovome, a pre svega naša Gradska opština Obrenovac i ja im se zahvaljujem. Ono što ja danas želim da istaknem je da je ovo naš 59 rođendan, da sam ja na čelu jednog ozbiljnog tima, koji je pokazao da je ozbiljan samim tim što iz godine u godinu imamo sve više učenika, sve više nagrada." - rekla je Vera Đorđević, direktorka škole.

Ovoj svečanosti, osim radnika škole i učenika, prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Obrenovac, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, predstavnik Ministarstva prosvete Zoran Kostić, direktori Javnih preduzeća, direktori škola, penzioneri i roditelji.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, čestitao je učenicima i nastavnicima 59-ti rođendan sa željom da šezdeseti proslave zajedno uz novi objekat u Zvečkoj, kojim će uz otvaranje fiskulturne sale u Skeli biti zaokružen obrazovni sistem u Obrenovcu.

"Za nas je zaista Zmajeva škola simbol obrazovanja u Obrenovcu, 1600 učenika koji pohađaju ovu školu, sto nastavnika koji su u kolektivu i ono što najviše raduje sto nagrada koje su naši učenici osvojili na takmičenjima, naših sto učenika koji su bili i na republičkim i na gradskim takmičenjima su dokaz da naša opština ima budućnost i da mi možemo i sa Kisićima i sa Lenkom i sa svim ostalim mališanima da se ponosimo u našem Obrenovcu. Mislim da je to važno zato što je Obrenovac danas najveće gradilište u Srbiji, on kao grad nezaustavljivo raste i biće potrebno da u narednim decenijama čuvamo i dodatno gradimo." - rekao je Miroslav Čučković.

Predsednik se zahvalio nastavnom osoblju zato što su u prethodnom periodu istrpeli sve ono što su bile reforme fiskalne konsolidacije i što su zajedno sa svojim roditeljima koji su penzioneri podneli taj teret.

"Danas smo u situaciji da pričamo o značajnim povećanjima plata u prosveti, ulaganju u obrazovni sistem i  to je nešto što je zajednički uspeh svih nas" - naglasio je predsednik GO Obrenovac, Miroslav Čučković.

Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" će i u godinama koje dolaze nastaviti kvalitetno da obrazuje i vaspitava mlade generacije, a svi Obrenovčani mogu samo da budu ponosni na rad ove škole u prethodnih 59 godina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE