Obrenovac, 19.02.2019

JKP ”Toplovod” i Tehnička škola u programu dualnog obrazovanja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.06.2018.
Direktorka Tehničke škole, Rajka Babić, izjavila je da je zadovoljna saradnjom sa JKP Toplovod i naglasila da su učenici  od drugog razreda u Toplovodu na realizaciji praktične nastave, kao i da su im obezbeđeni svi realni uslovi za rad.

Foto: GO Obrenovac
Dualno obrazovanje je od nedavno počelo da se primenjuje u srpskim školama, a poslodavci kažu da se radi o sistemu koji stvara ljude koji iza sebe imaju iskustvo i veštine koje su im potrebne da bi u poslu bili uspešniji. U školi dobijaju znanje i ocene, a kroz model dualnog obrazovanja, srednjoškolcima sledi učenje kroz rad i mesečna novčana nadoknada.

Prateći model dualnog obrazovanja Tehnička škola u Obrenovcu neguje dugogodišnju saradnju sa JKP "Toplovod", pa je tako u ovom javnom preduzeću održan završni ispit za učenike Tehničke škole završnog razreda obrazovnog profila bravar zavarivač.

Boris Ivković, direktor JKP ”Toplovod” je rekao da se, posle šest godina intenzivne saradnje između škole i preduzeća, sada vide ozbiljni rezultati.

– Ovi mladi ljudi su uzeli svoju sudbinu u svoje ruke. Ovo je jako profitabilno zanimanje, a kada smo pravili njegovu promociju, došli smo do toga da je to danas najpopularnije zanimanje. To je zanimanje koje zahvaljujući velikim zaradama rešava bitna pitanja u životu jednog mladog čoveka. Pored našeg preduzeća, ima dosta privrednika koji primaju učenike na praksu, a kasnije ih i zapošljavaju – istakao je Ivković.

Direktorka Tehničke škole, Rajka Babić, izjavila je da je zadovoljna saradnjom sa JKP Toplovod i naglasila da su učenici  od drugog razreda u Toplovodu na realizaciji praktične nastave, kao i da su im obezbeđeni svi realni uslovi za rad.

– Pored JKP ”Toplovod”, učenicima daju šansu i PRO-TENT, TENT i mnoge privatne firme, jer svako dete koje završi ovaj smer ima sigurno radno mesto. Znanje koje im prenose majstori je vrhunsko i neprocenjivo. Sa druge strane, organizujemo posetu fabrici kompanije ”Mei Ta” za sve učenike treće i četvrte godine Tehničke škole, kako bi se upoznali sa procesom i uslovima za rad – najavio je Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, i dodao da će tada istovremeno biti intervjuisani svi učenici koji žele da nađu zaposlenje u toj fabrici.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE